Android Auto i Bluetooth

Android Auto i Bluetooth

Android Auto i Bluetooth

Android Auto je jedan od najpopularnijih sistema za vozače širom sveta. Tehnologija koju je razvio Google nudi na desetine vrlo korisnih funkcija u vozilu. Da biste ih iskoristili, jednostavno koristite USB kabal za povezivanje pametnog telefona. Ali šta je sa bežičnom vezom? Da li je moguće povezati vozilo i Android Auto preko Bluetooth-a? Mi pravimo akcije!

 

ANDROID AUTO I BLUETOOTH, DA LI JE TO MOGUĆE?

Nažalost, nije moguće povezati neke pametne telefone sa Android Autom putem Bluetooth-a. U većini slučajeva korisnik mora da koristi USB kabal.

Da biste proverili svoju kompatibilnost, ne ustručavajte se da kontaktirate brend svog telefona ili svog prodavca.

Upozorenje! Odabir Android Auto kabla nije laka stvar. Da biste izbegli neprijatna iznenađenja, odaberite originalni kabal marke vašeg pametnog telefona!

 

KAKO POVEZATI ANDROID AUTO PREKO BLUETOOTH-A?

Pre nego što povežete Android Auto sa svojim vozilom putem Bluetooth veze, prvo proverite da li je vaša navigacija kompatibilna sa Google tehnologijom. Takođe, ne zaboravite da proverite da li telefon ima Android 10. Ako je to slučaj, nećete morati da preuzimate Android Auto. Ako nije, moraćete da ga preuzmete iz Play prodavnice.

Da biste telefon povezali sa automobilom putem Bluetooth veze, ostavite ga uključenim tokom podešavanja, zajedno sa Wi-Fi mrežom i uslugama zasnovanim na lokaciji. Imajte na umu da vozilo mora da miruje da bi podesilo Android Auto pre vožnje.

Jednom kada je Bluetooth omogućen na vašem telefonu, sve što treba da uradite je da ga povežete sa sistemom Android Auto. Da biste to uradili, jednostavno manipulišite ekranom kontrolne table, kao što to radite na pametnom telefonu. To je jednostavno!

To je to, znate kako da povežete Android Auto sa svojim vozilom putem Bluetooth veze. Potrebno je samo da proverite da li je vaš pametni telefon kompatibilan. Ako ne, samo koristite USB kabal.