Zašto Waze zvoni?

Zašto Waze zvoni?

ZAŠTO WAZE ZVONI?

Aplikacija Waze nikada neće prestati da iznenađuje svoje brojne korisnike svojim inovativnim karakteristikama. Prvobitno društveni GPS, Waze sada integriše sistem upozorenja na svoje funkcionalnosti. Ali zašto tačno Waze zvoni? Saznajte važne detalje u sledećim redovima.

 

Waze se oglašava za ograničenje brzine

Skoro svi su, iz ovog ili onog razloga, prebrzo prešli na put. Drugi to rade iz zabave, ali se to često radi nenamerno u hitnoj situaciji. U svakom slučaju, ovakvo stanje ugrožava živote drugih korisnika. Waze ima za cilj da bude aplikacija koja štiti vaš život i živote drugih učesnika u saobraćaju. Stoga usvaja uslugu upozorenja za prijavu prekoračenja brzine. Alarm se aktivira svaki put kada prekoračite ograničenje brzine na putu. Ponekad možete sami da podesite alarm tako što ćete definisati minimalnu brzinu ispod preporučene granice.

 

Upozorenje kamere za brzinu

Aplikacija Waze vas takođe upozorava na prisustvo kamera za brzinu na vašoj ruti. Zaista, kamere za brzinu vam omogućavaju da snimite vreme ulaska i izlaska automobila u određenom geografskom području. Zatim prelaze na određivanje prosečnih brzina koje se koriste na ovim specifičnim rutama. Da bi vam pomogao da vozite pažljivije u ovim oblastima, Waze vam šalje upozorenje kada se otkrije radarska zona. Pogodno, čim prekoračite ograničenje brzine, Waze vam šalje signal na svojoj GPS mapi. Ako istrajete, dobićete glasovno obaveštenje koje vas obaveštava da se nalazite u zoni kamere za kontrolu brzine.

 

Obaveštenje o pružnom prelazu

To nije sve, sa Waze-om je to mnogo složenija usluga. Čak ćete dobijati i upozorenja ako imate železnički prelaz na svojoj ruti. Uopšteno govoreći, videćete da se upozorenje pojavljuje na vašoj Waze mapi čim se približite železničkoj pruzi. Upozorenje ostaje tu dok ne siđete sa prelaza. Ovoj funkciji možete pristupiti tako što ćete je omogućiti na Waze-u. Da biste to uradili, idite na aplikaciju i kliknite na podešavanja. Unesite Map View, Flagging, a zatim kliknite na Crossing da biste to omogućili. Proces ostaje isti ako želite da onemogućite ovu funkciju Waze-a.

 

Upozorenje na farove

Kada vozite na određenim autoputevima noću, propisi zahtevaju da upalite farove. Ovo je bezbednosna mera koja vam omogućava da signalizirate svoje prisustvo na putu čak i kada su vam farovi uključeni.

Da biste aktivirali ovu funkciju u svom vozilu, idite na Waze aplikaciju i unesite podešavanja. Kliknite na Displej, a zatim na Mapu i direktno aktivirajte „Podsetnik za farove“.

Ukratko, Waze olakšava vožnju svojom uslugom upozorenja. Upozorava na ograničenja brzine, kamere za kontrolu brzine i železničke prelaze. Možete čak i da aktivirate upozorenje za farove da biste pažljivije vozili na određenim autoputevima.