Waze integriše carpooling

Waze integriše carpooling

Waze integriše carpooling

A sada Waze ulazi u posao sa kolima. Kroz ovu uslugu Google želi da se takmiči sa Uberom na tržištu sa velikim potencijalom. Grupa Mountain View lansira novu aplikaciju zasnovanu na sistemu mapiranja i putne navigacije: Waze Carpool.

 

CARPOOL, SISTEM WAZE CARPOOLING

Kao što verovatno znate, Waze je mobilna aplikacija koja vam omogućava navigaciju na GPS-u. Oslanja se na podatke korisnika da bi odredio najbržu rutu, istovremeno izbegavajući gužve i zatvorene puteve. Danas će navijači Waze imati pristup novom sistemu zajedničkog putovanja: Carpool.

Kao što smo gore pojasnili, Google želi da se takmiči sa Uberom. U početku se Waze Carpool fokusirao na dva putovanja:

- Putovanje do i iz kancelarije;

Da bi ponudio zajedničko parkiranje u aplikaciji, vozač jednostavno mora da signalizira putem namenskog menija. Za ljude koji traže rešenje za zajednički prevoz, moraju imati aplikaciju Rider na svom mobilnom uređaju. Na ovaj način mogu rezervisati predloženu vožnju. Imajte na umu da je aplikacija dostupna na iOS-u i Android-u.

Waze objašnjava da korisnici „doprinose troškovima benzina u zamenu za vožnju“. Prema profesionalcima, putovanje košta 0,54 dolara po milji.

 

BESPLATAN PREVOZTrenutno je usluga zajedničkog prevoza koju nudi Waze potpuno besplatna. Na prijavi putnici ne moraju ništa da plate. Sa svoje strane, vozači će ostvariti prihod koji će im omogućiti da nadoknade troškove goriva. Carpooler je taj koji će platiti deo naknada da bi doprineo troškovima goriva, autoputa itd.

Da bi ugostili carpolere, vozači ne moraju da preuzimaju drugu aplikaciju. Sve se dešava na Waze-u! Usluga je integrisana u GPS aplikaciju, što vozačima olakšava.

Jednom kada se carpooleri ukrcaju, vozač jednostavno koristi Waze da pronađe najbrži put da putnike odveze do odredišta.

 

MOŽE LI WAZE CARPOOL PREUZETI TRŽIŠTE?

Da bi se smestio na tržište zajedničkog putovanja, Waze Carpool oslanja se na nekoliko elemenata. Prvo, aplikacija Waze već je instalirana na milionima mobilnih uređaja. Štaviše, američka kompanija je uspostavila sistem sponzorstva. Ovo omogućava nekoliko korisnika. Da bi ubedili druge da se pridruže novoj aplikaciji, vozači mogu zaraditi do 200 dolara na Carpool kreditu.

Pored toga, treba napomenuti da aplikacija za zajednički prevoz ne naplaćuje nikakve naknade. Waze Carpool se oslanja na druge elemente za unovčavanje svojih usluga, uključujući oglašavanje zasnovano na lokaciji.

Sa Carpoolom za kolege, Waze se takođe pozicionira na korporativnoj strani. Istaknute su firme koje imaju najveći uticaj na životnu sredinu. Google želi da ubedi zaposlene da se odluče za zajednički prevoz.

Pokretanjem Waze Carpool, Waze želi da postane lider u carpoolingu. Da li će moći da se takmiči sa Uberom i BlaBlaCarom?