Waze na Meganu 4

Waze na Meganu 4

WAZE NA MEGANU 4

Kao odgovor na mnoge žalbe korisnika koji žele da pristupe Waze-u sa stanice svog automobila, Google je dodao aplikaciju drugim funkcijama Android Auto. Zaista, aplikacija Waze je sada dostupna na R-Link 1 i 2 koji rade na Android Auto-u. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da pristupite Waze-u na svom Meganu 4.

 

Instalirajte Android Auto ili Carplay na Megane 4

Pre nego što pristupite Waze-u na Megane 4, prvo morate da instalirate aplikaciju Android Auto na svoj pametni telefon i na svoj Megane 4. Podsećamo, Android Auto je aplikacija dostupna na pametnim telefonima koja vam omogućava da koristite određene Android aplikacije na stanici vozila. Međutim, nije kompatibilan sa svim modelima Renault vozila. Da biste saznali da li vaš Megane podržava aplikaciju Android Auto, potrebno je da proverite u meniju svoje stanice. Idite na podešavanja, a zatim u odeljak „Sistem“. Kada uđete u ovaj odeljak, proverite da li piše „Projekcija pametnog telefona“ na listi funkcija. Ako jeste, onda je vaš Megane kompatibilan sa Android Auto-om.

Da biste započeli, preuzmite aplikaciju Android Auto na svoj pametni telefon. Zatim povežite svoj telefon sa Megane stanicom preko USB kabla ili Bluetooth veze. Kada se oba uređaja povežu, automatski će se otvoriti prozor za podešavanje Android Auto. Kliknite na „Android Auto“, a zatim odobrite zahteve koji se pojavljuju na ekranu vašeg pametnog telefona. Oni su namenjeni da potvrde aktivaciju Android Auto aplikacije na Megane 4. Kada se validacija obavi na pametnom telefonu, ponovo kliknite na „Android Auto“ na ekranu vozila. Tada ćete videti da je aplikacija Android Auto otvorena na ekranu Megane 4. S druge strane, ako koristite iPhone, moraćete da instalirate Apple Carplay umesto Android Auto prateći istu proceduru.

 

Instalirajte Waze na Megane 4

Sada kada ste instalirali aplikaciju Android Auto na svoj Megane 4, možete preći na instaliranje Waze-a. Zapamtite da je Waze besplatna aplikacija koju je kreirao Google i koja omogućava GPS navigaciju na Android Auto-u. Instaliranje Waze-a na Megane 4 postaje veoma jednostavno kada uspešno instalirate aplikaciju Android Auto. U Android Auto meniju vašeg vozila sigurno ćete imati instaliranu aplikaciju Play Store. Dakle, da biste instalirali Waze, morate da odete u Android Auto Play prodavnicu. Kada ste u Play prodavnici, napišite „Waze“ u traci za pretragu, a zatim pokrenite upit. Tada ćete videti da se pojavljuje aplikacija Waze. Da biste ga instalirali, kliknite na „Preuzmi“ i pustite da se preuzimanje završi. Trajanje preuzimanja zavisiće od kvaliteta vaše internet veze. Kada se instalacija završi, možete otvoriti aplikaciju Waze i pokrenuti navigaciju.

 

Projekcija Waze na Megane 4

Ako vam se instaliranje Waze aplikacije na Android Auto čini previše komplikovanim, uvek možete da podelite ekran između svog pametnog telefona i multimedijalne stanice u vozilu. U stvari, Android Auto ima funkciju Mirror Screen koja vam omogućava da projektujete ekran pametnog telefona na multimedijalnu stanicu Megane 4. Pomoću ove funkcije možete kontrolisati Waze aplikaciju instaliranu na vašem pametnom telefonu.