Viber na Carplay : sve što treba da znate

Viber na Carplay : sve što treba da znate

Viber na Carplay : sve što treba da znate 

Viber je jedna od najčešće korišćenih aplikacija na CarPlay-u. Viber omogućava vozačima da komuniciraju sa prijateljima, kolegama i članovima porodice. Za dodatnu sigurnost na bordu, Apple CarPlay vam omogućava da upravljate svim ovim putem kontrola na upravljaču ili glasovnog asistenta Siri.

Imajte na umu da aplikaciju koristi 200 miliona ljudi u 193 zemlje sveta.

 

ZAŠTO VIBER NA CARPLAY?

Apple CarPlay u automobilu daje vozačima pristup nekoliko aplikacija za e-poštu, uključujući Viber. Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija među vozačima i to sa dobrim razlogom.

Viber vam omogućava da besplatno ćaskate sa drugim ljudima koji imaju aplikaciju. Sve što vam treba je internetska veza na bordu. Imati aplikaciju na kontrolnoj tabli automobila CarPlay navigacije znači mogućnost:

- Pravite i snimajte glasovne i video poruke

- Upućujte grupne glasovne i video pozive;

- Pošaljite nalepnice i animirane GIF-ove;

- Sve ovo je besplatno

Aplikacija ima još jednu vrlo korisnu funkciju: Moje beleške. Na ovaj način vozač može da planira svoj dan unošenjem beležaka, postavljanjem podsetnika, potvrđivanjem izvršenih zadataka itd.

 

KAKO DO VIBERA NA CARPLAY?

Da biste uživali u Viberu na CarPlay-u, potrebna vam je navigacija koja je kompatibilna sa Appleovim sistemom u automobilu. Ako to učinite, jednostavno preuzmite aplikaciju i instalirajte je na pametni telefon. Dostupan je besplatno u App Store-u.

Jednom na bordu, povežite iPhone preko USB kabla ili Wi-Fi veze i Viber će se pojaviti direktno na kontrolnoj tabli.

Da biste koristili Viber, možete da odaberete da koristite komande na upravljaču ili Appleov glasovni asistent. Da biste bezbedno vozili, toplo se preporučuje upotreba Sirija. Na ovaj način je moguće iPhoneu diktirati glasovnu komandu kako bi je mogao izvršiti, uključujući slanje glasovne poruke na Viber, video poziv itd.

Pored Vibera, u vozilu je moguće koristiti i druge sisteme za razmenu e-pošte, uključujući Messenger, WhatsApp, Signal ... i Telegram.