USB Navigacija: kako iskoristiti ovu funkciju na originalnoj navigaciji?

USB Navigacija: kako iskoristiti ovu funkciju na originalnoj navigaciji?

USB Navigacija: kako iskoristiti ovu funkciju na originalnoj navigaciji?

Danas je USB povezivanje jedna od opcija koje se mogu naći na svim vrhunskim navigacijama. Međutim, neka vozila nemaju USB priključak na sebi. Pa, kako dobiti USB funkciju na originalnoj navigaciji? Dajemo vam savete!

 

Dodavanje USB-a u navigaciju sa FM predajnikom

Da biste dodali USB funkciju originalnoj navigaciji, potreban vam je samo FM predajnik sa USB priključkom.

Jednom kada je predajnik priključen, jednostavno povežete pametni telefon ili MP3 plejer na USB priključak i gotovi ste.

Preporučljivo je odabrati FM predajnik sa ugrađenim DAC-om i MP3 uređajem. Ova opcija vam omogućava da priključite USB stick.

 

Dodavanje USB porta u originalnu navigaciju

Da biste uživali u USB navigaciji u svom vozilu, možete se odlučiti i za komplet USB interfejsa ili MP3 dekodersku karticu sa USB portom, ugrađenim DAC-om i pomoćnim izlazom. Ovo je često MP3 plejer koji je priključen za napajanje vozila. Instalacija uređaja traje samo nekoliko minuta. Nećete morati da tražite stručnu pomoć!

Zatim morate da povežete uređaj sa navigacijom. Za ovo imate dve mogućnosti: povezati je preko pomoćnog ulaza ili putem vlasničke veze.

Imajte na umu da su kompleti USB interfejsa posebno namenjeni navigacijama koje nemaju USB priključak. Postoji sve više modela, a izbor nije lak (Dension, Yatour, XcarLink, ...). Za neke komplete postoji vlasnička veza koju možete koristiti za povezivanje, dok za druge postoji samo pomoćni izlaz.

Pored toga, neki vozači takođe koriste MP3 dekoderske kartice kako bi dodali USB funkciju originalnoj navigaciji. Uslov? Kartica mora da sadrži USB ulaz i pomoćni izlaz. Takođe bi trebalo da radi na 12 V jednosmerne struje. U nekim slučajevima instalacija kartice može biti komplikovana.