Trka Mercedesa sa ekranom osetljivim na dodir

Trka Mercedesa sa ekranom osetljivim na dodir

Trka Mercedesa sa ekranom osetljivim na dodir.

Tehnologija se veoma brzo razvija. Novi proizvodi vrlo brzo zastarevaju da bi napravili mesta za druge, a ciklus se ne zaustavlja. GPS displeji prate trend. Mercedes, kao i drugi proizvođači, proizvodi sve veće ekrane za udobnost navigacije. Međutim, inovacije takođe dolaze sa svojim delom neprijatnosti. Na Mercedesu GLA povremeno se javljaju problemi sa ekranom osetljivim na dodir. U ovom članku razmatramo neke od ovih problema i predlažemo odgovarajuća rešenja.

 

Potreba za velikim GPS ekranom

Mnoge karakteristike najnovije generacije displeja pružaju i prednosti i nedostatke. Hajde da pogledamo neke od prednosti korišćenja velikog GPS ekrana:

- Jedan pogled je sve što je potrebno da se popravi. Pogodno za one sa slabim vidom.

- Operativni sistem koji olakšava sinhronizaciju sa bezbroj uređaja koje tehnološki napredak trpa u naše živote.

- Upravljanje telefonskim pozivima.

- Ergonomija u skladu sa Mercedesovim ambicijama.

 

Neke greške koje se mogu naći kod ekrana osetljivog na dodir

- Jedan od problema koji se ponavljaju je ekran koji prestaje da svetli. Obično ovo nije tako dramatično kao što mislite. Često je problem sa napajanjem. Šta treba da radite? Osigurač treba odmah ispitati. Obično je oštećen.

- Može se desiti da ekran više ne nestane i da ekran ostane zamrznut. Verovatno je udes. Šta da radim? 2 stvari. Prvi je da isključite ekran, a zatim ga ponovo povežete da biste ga ponovo pokrenuli. U slučaju da problem nije rešen, trebalo bi da proverite da li je operativni sistem ažuriran. Često je potrebno ažuriranje.

- Kada se ekran povremeno gasi i ponovo uključuje, sumnja se na kratak spoj. Šta može da se uradi? Ako uključeni osigurači i konektori nisu uzrok problema, moraćete da pozovete stručnog električara.

 

Trka za velikom GPS ekranima : Mercedes-Benz uskoro će predstaviti ekran od 5 inča

Pneumatske gume, snažni motori i drski luksuz enterijera bili su razlozi za konkurenciju između proizvođača. Trka se nedavno pomerila na veličinu ekrana. Zaista, u nedavnoj prošlosti, 10-inčni ekrani su bili besni. Ali ekran od 30 inča ubrzo je stavio tačku na to. Cadillac je snažno pogodio ovim više nego udobnim ekranom. Mercedes nije rekao poslednju reč. Zaista, kuća je svoj sledeći GPS ekran nazvala: Hyperscreen. Ekran je podeljen na 3:

- ekran, na centralnoj konzoli;

- ekran ispred vozača, naravno;

- i još jedan ispred suvozačevog sedišta.

3 ekrana su povezana i zajedno pokrivaju površinu od 56 inča. Reč je o novom serijskom (limuzina EQS), električnom automobilu, koji će po prvi put nositi „56 inča“.

 

Zaključak

Ekrani upadaju u naše živote. Uzimaju sve veće proporcije. Mercedes GLA zaveden ekranom. EQS limuzina će uskoro zavladati. A posle toga, šta možemo očekivati?