Tidal na Carplay : šta treba da znate?

Tidal na Carplay : šta treba da znate?

Tidal na Carplay : šta treba da znate?

Da biste slušali muziku na CarPlay, najčešće korišćene aplikacije su Spotify, Apple Music i Deezer. Poslednjih godina postoji aplikacija koja nastavlja da raste u popularnosti: Tidal. Razvio ga je američki pevač Jai-Z, ovaj servis konačno ulazi u CarPlay.

Danas svetom striming muzike na CarPlay-u upravljaju Spotify i Apple Music. Ova dva giganta dele tržište, ali to ne sprečava konkurente da mu pristupe, uključujući Tidal. Nakon ažuriranja poslednje aplikacije, konačno je postalo moguće slušati našu omiljenu muziku u našim automobilima, sve dok plaćamo pretplatu na Tidal.

Da bismo koristili Tidal na CarPlay-u, zajedno ćemo otkriti najvažnije tačke koje treba znati.

 

TIDAL JE KONAČNO DOSTUPAN NA CARPLAY-u

Napokon, ljubitelji Tidala mogu da koriste ovu uslugu strimovanja na Apple CarPlay-u. Na taj način mogu da slušaju svoju omiljenu muziku u automobilu. U vreme pisanja ovog teksta rešenje je dostupno u više od 200 modela vozila.

Pretplatnici Jai-Z-ove usluge strimovanja mogu da slušaju svoje omiljene pesme na bordu, albume i plejliste. Da biste to uradili, jednostavno pristupite kartici „Moja kolekcija“ u aplikaciji Tidal koja je dostupna na kontrolnoj tabli. U odeljku „Istraživanje“ korisnici mogu da pristupe novim pesmama i podkastima.

Imajte na umu da aplikacija Tidal na CarPlay može da radi samo sa iPhone X ili novijim modelima.

 

SLUŠAJTE TIDAL NA CARPLAY U VAŠEM AUTOMOBILU

Ljubitelji Jai-Z-a mogu da koriste Tidal u svojim automobilima za slušanje muzike. Sve što im treba je radio kompatibilan sa Appleovim sistemom u automobilu. Pretplatnici usluge mogu da slušaju svoje omiljene pesme, albume i plejliste sa svog iPhone-a. Da bi ovo iskoristili, dovoljno je da instaliraju najnovije ažuriranje aplikacije.

Korisnici Tidal-a mogu da strimuju muziku direktno na svoj CarPlay sistem u automobilu.

Pored Tidal-a, na Apple CarPlay-u su dostupne i druge usluge strimovanja muzike. Među najpoznatijim su popularna aplikacija Spotify, Pandora i Apple Music. Da bi imao mesto na tržištu, Tidal ima nekoliko sredstava i pokušava da se kladi na ekskluzivnost tako što umetnicima plaća veće honorare i nudi skuplji „HiFi“ nivo sa zvukom bez gubitaka.

Ako imate iPhone X ili noviji, a stereo u automobilu je opremljen Apple CarPlay sistemom u automobilu, jednostavno instalirajte Tidal na pametni telefon da biste uživali u svim njegovim funkcijama na bordu.

Za sada nije potvrđen dolazak aplikacije Tidal na Android Auto. Još uvek nisu objavljene zvanične informacije na mreži. Ali usluga strimovanja mogla bi da stigne na navigacije opremljene Android Auto-om.

Podsećanja radi, Apple CarPlay dostupan je na preko 600 modela automobila.