Telegram na Apple Carplay

Telegram na Apple Carplay

Telegram na Apple Carplay

Aplikacije za razmenu poruka postale su naš omiljeni metod komunikacije, omogućavajući nam da se povežemo sa prijateljima bilo kada i bilo gde. Dok su Facebook Messenger i WhatsApp najpoznatiji od njih, nedavno se pojavila aplikacija koja tvrdi da je najbezbednija od njih, što je narušilo tržištu. Ova aplikacija se zove Telegram Messenger i sada je dostupna na Apple Carplay-u.

 

ŠTA JE TELEGRAM?

Telegram je aplikacija za razmenu poruka na mreži koja funkcioniše na isti način kao i popularne aplikacije za razmenu poruka WhatsApp i Facebook Messenger. To znači da ga možete koristiti za slanje poruka prijateljima dok ste povezani na Wi-Fi ili mobilne podatke. Telegram je zasnovan na oblaku i tvrdi da daje prioritet bezbednosti i brzini, što ga čini dobrom alternativom drugim popularnim aplikacijama za razmenu poruka. Servis je pokrenut 2013. godine i od tada je dostigao 200 miliona aktivnih korisnika mesečno.

 

KARAKTERISTIKE

Telegram, koji je osnovao Pavel Durov, Rus koji stoji iza VKontakte (VK), najveće ruske društvene mreže, tvrdi da kombinuje brzinu WhatApp-a sa efemernom prirodom Snapchata. Kao i WhatsApp, Telegram takođe može da vidi status vaših prijatelja na mreži i prilaže i deli fotografije, video zapise, lokacije, kontakte i dokumente.

Sigurnost je karakteristična karakteristika Telegrama. Telegram tvrdi da su sve njegove aktivnosti, uključujući ćaskanje, grupe i medije koje dele učesnici, šifrovane. To znači da neće biti vidljive bez prethodnog dešifrovanja. Aplikacija vam takođe omogućava da podesite vreme samouništenja za poruke i deljene medije, u rasponu od dve sekunde do nedelje, preko ugrađene funkcije „Tajno ćaskanje“. Takođe nudi end-to-end enkripciju, ne ostavljajući trag na Telegramovim serverima.

Bezbednost „tajnog ćaskanja“ takođe može da se proveri pomoću slike koja se koristi kao ključ za šifrovanje. Upoređivanjem vašeg ključa za šifrovanje sa ključem za šifrovanje vašeg prijatelja, možete efikasno da potvrdite da je vaš razgovor bezbedan i da nije ranjiv na napade čoveka u sredini.

 

KAKO SE KORISTI

Na Apple Carplay-u, poznata aplikacija Telegram se može koristiti i instalirati kao i svaka druga aplikacija za razmenu poruka. Možete ga preuzeti sa Apple App Store-a - potražite logo papirnog aviona. Kada prođete preko početnog ekrana, od vas će biti zatraženo da unesete svoj broj telefona, a zatim dodate svoje ime i fotografiju. Sledeći korak je pronaći prijatelje i započeti ćaskanje. Sada sve što treba da uradite je da pokrenete Apple Carplay preko USB-a ili bežično u svom vozilu da biste uživali u njemu direktno na ekranu kontrolne table.

Ova aplikacija je direktno povezana sa Siri, što će vam omogućiti da pišete dok imate ruke na volanu i da budete fokusirani na put. Radi na sličan način kao i aplikacija Whatsapp na Carplay-u.