Šta je novo za Android 11

Šta je novo za Android 11

ŠTA JE NOVO ZA ANDROID 11

Verzija Android 11 američkog giganta Google konačno je dostupna. Potpuno pretrpan i dostupan samo na Google Pixelu, nudi nove funkcije koje će se svideti hiljadama Android korisnika. Šta nudi verzija Android 11? U ovim redovima ćete znati nešto više. Ostanite fokusirani!

 

Snimanje ekrana

Nova verzija Androida 11 nudi vam mogućnost snimanja svega što se dešava na ekranu. Pokrenite diktafon i nastavite sa raznim operacijama dok pokazivač pokazujete pokretom prsta. Ova funkcija je veoma korisna kada želite da radite obuku o praktičnim operacijama na pametnom telefonu. Takođe je pogodan za uređivanje vodiča.

 

Novi ergonomski načini za upravljanje vašim zadacima

Sa verzijom Android 11, sada imate dve različite opcije sa menadžerom zadataka. Prvi, onaj koji većina korisnika savlada, pravi snimke ekrana. Omogućava vam pristup sadržaju stranice kao fotografije na drugoj stranici ili u aplikaciji. Najnovija opcija sastoji se od odabira sadržaja iz otvorene aplikacije u drugu u kojoj trebate koristiti ovaj sadržaj. Ovaj oblik upravljanja je veoma brz i praktičan. Omogućava vam uštedu vremena i produktivnosti.

 

Personalizacija interfejsa vašeg pametnog telefona

U stvari, starije verzije Google Android -a nisu nudile dovoljno opcija za prilagođavanje interfejsa vašeg telefona. Nova verzija Androida čini malu revoluciju. U stvari, sada imate nekoliko opcija za prilagođavanje interfejsa. Možete da promenite ikone, pozadinu, pa čak i font. U podešavanjima imate niz izbora i ako nijedan od njih ne zadovoljava vaše želje, kreirajte svoj interfejs.

 

Aktiviranje oblačića za razgovor

Android 11 verzija je već moguća sa Messenger -om i proširuje aktivaciju oblačića na druge aplikacije. Da bi olakšao komunikaciju sa vašom porodicom i partnerima, Google nudi aktiviranje oblačića za razgovore za druge aplikacije za razmenu poruka, kao što su Whatsapp, Telegram, Instagram itd. Tada možete lakše raditi na svom pametnom telefonu, a da ne morate svaki put da zatvarate poslovnu aplikaciju da biste odgovarali na poruke .

 

Aktiviranje istorije različitih obaveštenja

Sa Androidom 11 nikada više ne propustite nijedno obaveštenje na svom mobilnom telefonu. Samo uključite istoriju obaveštenja. Dobićete podsetnike za stara obaveštenja koja ste već propustili. Na ovaj način čuvate potpunu istoriju različitih obaveštenja. Ova funkcija je veoma korisna za ljude koji rade na daljinu ili se bave webom.

 

Bolja ergonomija čitanja medija

Sada je veoma zgodno upravljati medijima pomoću Androida 11. Sada, kada koristite medij, imate još jedan plejer dostupan na traci za brze funkcije. Čim pristupite drugoj medijskoj aplikaciji, ona se lako uklapa u traku za brze funkcije. Tada je moguće kretati se sa jednog media plejera na drugi klizanjem prsta po ekranu.

Ukratko, nova verzija Androida 11 nudi vam više funkcija i izuzetnu ergonomiju u upotrebi.