Šta je navigacija od 2 DIN ?

Šta je navigacija od 2 DIN ?

Šta je navigacija od 2 DIN ?

Nema sumnje da ste već čuli za navigaciju od 2 DIN. U stvari, većina modela koje marke prodaju na tržištu imaju dvostruki DIN. Ali šta je navigacija od 2 DIN? Šta je tačno?

Šta je navigacija 2 DIN ?

Dvostruki DIN (Deutshes Insitut fur Normung) je standard koji potiče iz Nemačke. Osamdesetih godina nemački proizvođači automobila došli su na ideju da uvedu navigaciju dvostruke veličine u poređenju sa jednom DIN veličinom, pa otuda i naziv dvostruki DIN.

Pojedinačna DIN veličina je 180 mm široka i 50 mm visoka. Dvostruki DIN ima istu širinu, ali je dvostruko veći od pojedinačnog DIN-a (visok 100 mm).

Imajte na umu da je DIN nemačko telo za standardizaciju. Stvorio je DIN 75490, originalni standard za navigacije koje danas koristimo. Imajte na umu da je Međunarodna organizacija za standardizaciju ovaj standard već usvojila kao ISO 7736. Navigacija koja odgovara ovom standardu naziva se „DIN navigacija“.

Posebne karakteristike navigacije od 2 DIN

Kao što mu samo ime govori, dvostruka DIN navigacija u automobilu zauzima dva mesta u automobilu. Zbog toga je važno odabrati model koji želite da instalirate u automobil. U stvari, neki automobili mogu podržati samo jedan DIN model.

2 DIN navigacija omogućava vam da imate veliki ekran koji može biti dugačak do 7 inča i visok 4 inča. Dakle, vozač ima svestran uređaj: GPS, kameru za vožnju unazad, komplet za korišćenje bez upotrebe ruku, instalirane aplikacije, integrisani sistem za navigaciju, Bluetooth za integraciju pametnog telefona itd.

Zašto odabrati navigaciju 2 DIN ?

Instaliranje dvostrukog DIN navigacije u automobil garancija je boljeg vizuelnog komfora, posebno za video sadržaje. Pored toga, ekran dodatne opreme je (često) osetljiv na dodir, što vozaču daje prijatan osećaj rukovanja pametnim telefonom. Takođe može povezati i druge periferne uređaje, poput ugrađene kamere i / ili kamere za vožnju unazad.

Pa vredi li naručiti dvostruki DIN navigaciju? Odgovor je da. To je model koji stručnjaci najviše preporučuju.