Šta je naknadna ugradnja?

Šta je naknadna ugradnja?

Šta je naknadna ugradnja?

Kako ljudi evoluiraju, tako se razvija i tehnologija. Kao rezultat toga, noviji uređaji imaju mnogo sofisticiranije karakteristike od svojih prethodnika. Nadogradnja je savršen način za ažuriranje ovih starijih dizajna sa istom funkcionalnošću kao i moderni. Da, moguće je. Pa kako to funkcioniše? Koji su kriterijumi koje treba ispuniti? Ovaj članak pruža vam sve potrebne informacije o ovoj temi.

 

ŠTA JE NADOGRADNJA?

To je neka vrsta renoviranja koja starim uređajima nudi mogućnost da iskoriste iste privilegije kao i potpuno novi. Tačnije, radi se o izmeni ili čak vraćanju potpuno novih funkcionalnosti u zastarelim sistemima. Ovo, međutim, ne menja konfiguraciju uređaja. Jednostavnije rečeno, nadogradnja se koristi za obnavljanje bilo kog dizajna koji se može redizajnirati. Koristi se u raznim oblastima kao što su: vozila, ali i sistemi, mašine, alati, mobilne telekomunikacije, nekretnine i mnoge druge. Ohrabrena od strane države, neophodna je nadogradnja kako bi se ispunili standardi.

 

ŠTA JE CILJ NADOGRADNJE?

Ovo renoviranje se može zamisliti da bi preduzeće učinilo više ekološkim ili čak poboljšalo uslove života u datom društvu. Cilj naknadne ugradnje tada bi bio efikasniji odgovor na potrebe ljudskog bića.

 

PRAKTIČAN SLUČAJ: KAKO RADE NADOGRAĐENA VOZILA?

Ako imate automobil sa motorom sa sagorevanjem, možete ga brzo pretvoriti u električni automobil, bez promene modela. Stoga je vrlo praktično uživati u svom automobilu što je duže moguće. Međutim, ne mogu se sve vrste automobila naknadno ugraditi. Samo sledeća vozila mogu prihvatiti ovu vrstu nadogradnje:

- Jedinice tipa L: uključuju mopede, motocikle, četvorotočkaše itd.

- Tip N: Ovo su kamioni i kombiji dizajnirani za otpremu robe.

- Vozila tipa M: ovo su automobili sa najmanje 4 točka i dizajnirani su za prevoz putnika.

Naravno, svi ovi pojmovi su tehnički i koriste se u profesionalne svrhe.

Ovde govorimo o naknadnoj ugradnji, na primer, ako imamo vozilo koje bismo želeli da modernizujemo sa jednom ili više dodatnih opcija kao što su dodavanje GPS ekrana na dodir, Carplay modula, zadnjeg radara, LED svetla, ... u stvari , sve ono što vozilo može učiniti modernijim, atraktivnijim za korisnika u svakodnevnom životu.

 

Koji su uslovi potrebni da biste uspešno preuredili svoje vozilo?

Kao što vidite, ovim postignućem upravljaju brojni uslovi predviđeni uredbom vlade. Ovo je sledeće:

- Održavanje originalnih karakteristika vašeg vozila

Prvobitna usklađenost vašeg uređaja mora se održavati. Težina se ne sme promeniti za više od 20%. Takođe, bateriju vašeg vozila mora napajati vodonična gorivna ćelija.

- Poštujući izvornu snagu motora

Cilj nije da pojačate svoje vozilo. Bolje je da ga redizajnirate. Dakle, električni motor koji će se koristiti mora zadržati isti kapacitet kao originalni motor.

- Konverziju nužno izvode stručnjaci

Ne može svako da uradi prepravku vozila. Nesumnjivo je potrebno obratiti se licima odobrenim i priznatim od strane dobavljača opreme za naknadnu ugradnju. Ovi profesionalci takođe moraju imati jasnu i preciznu geografsku lokaciju.

Na primer, možemo pomenuti stručnjaka za elektroniku CONFIG CAR u Alzasu koji vrši naknadnu ugradnju na sve tipove vozila.

Ovo nekoliko tačaka o tome šta treba da znate o preuređenju.