Šta je Carplay adapter?

Šta je Carplay adapter?

Šta je Carplay adapter?

Ne želite više da priključujete pametni telefon u automobil pre nego što uživate u CarPlay -u? Ne paničite, Carplay adapter je rešenje ako želite da svoj ožičeni Carplay sistem pretvorite u bežični. Saznajte kako ovaj neverovatni uređaj funkcioniše.

 

ZA ŠTA SE KORISTI CARPLAY ADAPTER?

Uključivanjem u USB port Carplay sistema vozila, adapter povezuje vozilo i pametni telefon pomoću Wi-Fi-ja. Međutim, prvo morate da uparite telefon sa uređajem. Uparivanje se vrši za manje od 30 sekundi i vaša dodatna oprema se povezuje.

Ovo je posebno korisno jer kada se nađete u vozilu, pametni telefon se automatski povezuje bez žičanog nastavka. Nema potrebe da svaki put priključujete kabal pre upotrebe Carplay -a u automobilu. Tako vaš uređaj može jednostavno ostati u džepu dok vozite. I dalje ćete imati mnoge prednosti Apple CarPlay -a.

Od muzike do GPS funkcionalnosti, sve je manevarska sposobnost CarPlay-a koju dobijate. Naravno, vaš glasovni asistent Siri je deo paketa. Još bolje, to je uređaj koji će vam omogućiti da koristite bežičnu funkciju punjenja iPhone -a u automobilu bez promene sistema uređaja. Takođe ćete moći da iskoristite potpuno besplatna ažuriranja. Ovo će sprečiti povremene greške.

 

KOMPATIBILNOST CARPLAY ADAPTERA

Adapter je kompatibilan sa svim najnovijim verzijama iPhone -a počevši od 5. I kao i originalni Apple CarPlay, radi samo na iOS 7 i novijim verzijama. Ali, neophodno je da vaš automobil bude fabrički opremljen CarPlay -om. Uređaj nije povezan sa sistemima trećih strana. Najnoviji sprovedeni testovi pokazali su njegovu kompatibilnost sa nekoliko marki automobila, kao što su:

- Peugeot;

- Renault; ;

- Citroen; ;

- Audi;

- Lexus itd.

Treba napomenuti da samo najnoviji asortiman ovih marki podržava ovaj adapter. Dakle, modeli datiraju najviše iz 2016. godine. U slučaju da adapter savršeno radi sa vašim automobilom, ne morate da vršite ažuriranje terminala na mreži. U ovoj verziji, adapter je potpuno kompatibilan sa vašim automobilom.

Adapter je plug and play, samo ga morate postaviti u originalni USB automobila. Podsećamo vas da je apsolutno neophodno imati Carplay u automobilu, inače neće uspeti!

 

NEKE MERE PREDOSTROŽNOSTI ZA KORIŠĆENJE CARPLAY

Iako se ovaj uređaj čini tako korisnim, tokom njegove upotrebe može se pojaviti nekoliko problema. Jedan od njih je daljinski upravljač za pokretanje automobila. Može iskriviti automatsko delovanje adaptera. Morate da isključite i ponovo povežete pribor da bi ponovo radio, ali samo jednom. Ovaj slučaj zabeležen je samo na američkim vozilima.

Takođe na najnovijim verzijama iOS -a, problemi sa ekranom i kašnjenjem često mogu nastati tokom upotrebe ako postoji još jedan iPhone koji se pokušava povezati na vaš uređaj u isto vreme. Ponekad se primete neke greške kada telefon stavite u ivicu kućišta ili kada slušate muziku. Međutim, to ne utiče na vaše iskustvo sa ovim adapterom. Potrebno je samo redovno ažuriranje da biste nastavili da ga koristite.