Šta je aplikacija Connect za Volkswagen?

Šta je aplikacija Connect za Volkswagen?

Šta je aplikacija Connect za Volkswagen?

App Connect pokrenut 2014. godine, aplikacija je koju je razvila nemačka marka Volkswagen i nalazi se u njenim navigacijama. Kao što i samo ime govori, to je povezana aplikacija. Drugim rečima, aplikacija integriše nekoliko povezanih programa, kao što su CarPlay američke kompanije Apple, Android Auto od Google-a i MirrorLink. Da biste saznali više, pročitajte ovaj članak do kraja!

 

ŠTA JE APP CONNECT?

App Connect je tehnologija koju je razvila nemačka marka kako bi se vozačima omogućilo da bezbedno i udobno koriste aplikacije u svojim vozilima. Uključuje prenos aplikacija direktno u Volkswagen vozilo i njihovo korišćenje na navigacije na jasan i udoban način.

App Connect omogućava vozačima da lako pristupe svojim omiljenim pesmama, audio knjigama, GPS mapama itd. Ovo je rešenje koje će se sigurno svideti vlasnicima vozila nemačkog proizvođača automobila.

Kada je App Connect aktivan na navigaciji, vozač može uživati u Apple CarPlay-u na bordu, Android Auto-u i MirrorLink-u. Korišćenje navedenih rešenja postalo je posebno lako zahvaljujući mogućnosti bežičnog povezivanja navigacionih sistema „Discover Media“, „Discover Pro“ i „Ready 2 Discover“.

 

VOZILA KOJA IMAJU APP CONNECT

App Connect je, naravno, dostupan samo u vozilima nemačkog proizvođača. Ipak, neke marke automobila nisu kompatibilni sa pomenutom tehnologijom. Početni modeli nemaju ovu aplikaciju na bordu.

Da biste imali koristi od ove ugrađene aplikacije, morate da imate vozilo srednje ili visoke klase.

Generalno, Volkswagen vozila koja imaju GPS i čvrsti disk imaju ovo ugrađeno rešenje. Integrisan je u najnoviju generaciju navigacija sa velikim ekranom osetljivim na dodir. Da biste proverili dostupnost, jednostavno zadržite pokazivač iznad menija navigacije.

 

KAKO SE KORISTI APP CONNECT ZA VOLKSWAGEN?

Da biste koristili App Connect, postoje dve mogućnosti:

 

Sa USB kablom

Da bi koristio App Connect, korisnik jednostavno treba da poveže svoj pametni telefon sa navigacijom putem odgovarajućeg USB kabla. USB utičnica se obično nalazi na ekranu, na naslonu za ruke ili na upaljaču.

 

Bežično

Na primer, za CarPlay moguće je iPhone bežično povezati sa navigacionim sistemima Discover Media i Discover Pro pomoću bežičnog adaptera Apple Carplay-a koji je dostupan na našoj web stranici.

 

KAKO AKTIVIRATI APP CONNECT?

Ako App Connect nije dostupan u vašem Volkswagen vozilu, neophodno je da ga aktivirate. Kako da to uradim? Morate kontaktirati prodavca. Imajte na umu da je ova operacija relativno skupa. Srećom, postoji i jeftinije rešenje: adapter. Kako da to uradim?

Adapter jednostavno povežete sa računarom na originalni USB vašeg Volkswagen vozila. Samo sledite uputstva u uputstvu. Jednom kada je adapter povezan, tehničar će aktivirati App Connect. Operacija traje samo 2 minuta.

Kada se aktivacija završi, možete uživati u App Connectu sa Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink. Šta se više može tražiti?