Siri i Carplay

Siri i Carplay

Siri i Carplay

Bez oklevanja, Siri je najsigurniji način da uživate u svim CarPlay-ovim karakteristikama tokom vožnje. Appleov glasovni asistent omogućava vozaču da obavlja više zadataka držeći ruke na volanu. Sve što treba da urade je da izgovore malu rečenicu „Hej Siri“, praćenu onim što žele, a pomoćnik izvršava komande.

 

AKTIVIRAJTE SIRI NA CARPLAY

U većini slučajeva, Siri glasovni pomoćnik je automatski omogućen na Apple CarPlay. Ako nije, morate to omogućiti. Imajte na umu da neke navigacije  nisu kompatibilne sa ovom opcijom. Isto važi i za neke starije iPhone modele.

Da biste aktivirali glasovnog pomoćnika, jednostavno:

- Pritisnite dugme „Pritisni za razgovor“ na volanu;

U zavisnosti od modela vozila, ponekad je potrebno držati pritisnuto dugme za aktiviranje Siri.

Siri nije aktivirana na vašem iPhone-u? Samo sledite ove korake:

- Idite na Podešavanja" ;

- Kliknite na Siri;

- Aktivirajte „Bočno dugme za Siri“ (ako iPhone ima opciju Face ID) ili „Pritisnite da pitate Siri“ (za ostale modele).

 

"HEJ SIRI" ZA KONTROLU CARPLAY

Na nekim vozilima je moguće koristiti glasovnog asistenta Siri za kontrolu CarPlay-a. Postoje dva načina za to:

- Pritisnite i držite taster za kontrolu glasa na upravljaču i pitajte glasovnog asistenta;

- Pritisnite i držite CarPlay početno dugme na ekranu kontrolne table i postavite pitanje Siri;

Siri vam omogućava da ostanete usredsređeni na put dok upućujete pozive, šaljete poruke, slušate muziku, dobijate uputstva itd. Karakteristike rastu.

Ako imate dodatke sa omogućenom HomeKit, moguće je zatražiti od Siri da učini neke stvari umesto vas. Kao primer, može vam otvoriti garažna vrata kada se približite kući.

 

SIRI I CARPLAY, KOJE SU FUNKCIJE?

Kao što je gore pomenuto, Siri glasovni asistent vam omogućava da uživate u mnoštvu funkcija tokom bezbedne vožnje. Pomoću naredbe „Hej Siri“ možete da upućujete i / ili primate pozive, diktirate tekstualnu poruku ili da glasovni asistent pročita poruku, odaberete pesme koje ćete slušati na bordu itd.

Za poruke i SMS-ove važno je znati da se čitanje diktira u dužini izabranoj u podešavanjima Sirija.

Kada Siri izdate glasovnu komandu i ona zatraži više informacija, jednostavno pritisnite komandu na upravljaču da biste dali dodatna uputstva glasovnom asistentu.

Ukratko, Siri je sve korisnija karakteristika u vozilu. Bilo da se radi o slušanju muzike, upućivanju poziva, preslušavanju poruke ... glasovni asistent vam omogućava da uvek držite ruke za volanom i vozite bezbedno.