Problem sa zvukom na Carplay Peugeot

Problem sa zvukom na Carplay Peugeot

Problem sa zvukom na Carplay Peugeot

 

SUSRESTI SE SA PROBLEMOM

Instaliranjem Carplay -a u vaš Peugeot ili čak neki Citroen, ekran radi savršeno, sve je pravilno povezano, i na kraju, kabal za utičnicu je dobro povezan između Carplay modula i vaše originalne utičnice.

Osim što je problem što priključivanje ove utičnice u originalni AUX port vašeg Peugeot -a ne menja ništa. Na primer, prilikom pokretanja programa Spotify iz zvučnika ne izlazi nikakav zvuk.

U međuvremenu, uvek možete pokušati da povežete spoljni izvor zvuka, poput tableta ili mp3 plejera ili drugog, direktno na utičnicu JACK vašeg Peugeot -a, ništa se ne menja, funkcija AUX je kao neupotrebljiva, onesposobljena, nemoguća za odabir.

 

PREDLOŽENA REŠENJA

 

Rešenje 1:

Idite kod prodavca da aktivirate/ponovo aktivirate AUXfunkciju. Ponekad se zbog problema sa baterijom ili resetovanja nakon promene ulja ili ažuriranja proizvođača neke funkcije/opcije deaktiviraju bez želje. Ako ovo rešenje ne funkcioniše ili trgovac jednostavno ne želi to da uradi (i to se dešava), idite na rešenje broj 2.

 

Rešenje 2 :

Srećom, postoji rešenje koje radi 100% i potpuno je PLUG & PLAY. Pošto ne postoji mogućnost korišćenja originalnog priključka, cilj je prisiliti sistem da prihvati zvuk Carplay -a. Da biste to uradili, jednostavno priključite USB na AUX adapter u originalnu USB utičnicu, on će delovati kao transformator/pretvarač iz USB utičnice u utičnicu JACK. Kada se poveže, sistem će otkriti IPOD uređaj.

Evo fotografija sa objašnjenjima:

pre nego što

Priključite USB na Aux adapter.

SMEG sistem automatski detektuje IPOD na kojem konačno možete izabrati za zvuk u režimu Carplay.

Veza adaptera: OVDE