Predstavljamo novi BMW ID8 sistem

Predstavljamo novi BMW ID8 sistem

Predstavljamo novi BMW ID8 sistem

Poslednjih godina nemački proizvođač automobila koristi najbolje vrhunske digitalne tehnologije kako bi vozačima pružio vrhunske automobile, odatle i puštanje u promet novog BMW ID8 sistema.

Osma generacija BMW iDrive je informativno-zabavni sistem koji omogućava vozačima da preuzmu kontrolu nad različitim parametrima vozila. Pravimo akcije!

 

NOVO U BMW-u ID8

BMW ID8 zasnovan je na veštačkoj inteligenciji (AI) i sposoban je da identifikuje ponovljene situacije i da ih protumači kako bi vozaču ponudio najpogodnija rešenja. Sistem takođe ima funkciju daljinske nadogradnje softvera pod nazivom „Remote Software Update“ (Ažuriranje softvera na daljinu), koja omogućava vozaču da iskoristi najnovije interne ispravke.

BMW iDrive 8 radi na novom operativnom sistemu: BMW OS 8, što je ono što novi sistem čini moćnijim od starijih verzija. Takođe je kompatibilan sa 5G tehnologijom.

Na svom iDrive 8, BMW nudi vozačima svoju pametnu, povezanu navigaciju: BMW mape. Takođe im nudi inteligentnog ličnog asistenta: BMW Inteligentni lični asistent. Pronašli smo i funkciju „Moji režimi“ koja vam omogućava da odaberete režime vožnje.

 

SISTEM KOJI PREDVIĐA POTREBE VOZAČA

BMW iDrive 8 je sistem koji predviđa potrebe vozača. Drugim rečima, ova tehnologija im omogućava da dodatno prilagode svoje vozačke navike. Vozač ne samo da može upravljati ponašanjem vozila, već može u potpunosti prilagoditi kontrolnu tablu.

Ostale nove karakteristike ID8 sistema uključuju inteligentnu automatsku kontrolu klime, koja uzima u obzir nekoliko faktora, kao što su broj putnika u BMW-u, intenzitet sunčevih zraka da autonomno variraju temperaturu, snagu ventilacije i distribuciju vazduha.

Pored toga, operativni sistem BMW OS 8 može da predvidi kuda vozač želi da ide. Kako se to radi? Jednostavno zasnivajući to na svojim navikama.

Kao što vidite, BMW čini sve da vozačko iskustvo sportske marke spoji sa svojim korisnikom pružajući čitav niz opcija.

Podsećanja radi, Apple Carplay ostaje opcija za proizvođača, čak i 2021. godine!