Pametni telefoni Wiko i Android Auto

Pametni telefoni Wiko i Android Auto

Pametni telefoni Wiko i Android Auto

Korisnici Wiko pametnih telefona imaju tendenciju da se redovno žale na upotrebu Android Auto -a sa svojim uređajem. Na forumima ima dosta nezadovoljnih komentara. Tu je i važnost ovog članka. Ovde otkrijte kompatibilnost Wiko pametnih telefona sa Android Auto -om i njihovu upotrebu.

 

ANDROID AUTO, ŠTA JE TO?

Android Auto je Google alat koji vam omogućava da kontrolišete svoj pametni telefon dok vozite automobil. Omogućava vam pristup nekoliko funkcija vašeg mobilnog telefona sa kontrolne table vašeg automobila. Zatim možete da primate pozive, slušate muziku, šaljete poruke, koristite Google mape dok ste fokusirani na put. Na ovaj način ne morate da manipulišete mobilnim telefonom tokom vožnje i tako izbegavate slučajni rizik koji on predstavlja.

 

DA LI SU WIKO PAMETNI TELEFONI KOMPATIBILNI SA ANDROID AUTO?

Generalno, pametni telefoni Wiko nisu kompatibilni sa Android Auto -om. Naročito kada se radi o modelu koji je prestar. Vrlo često, kada je pametni telefon Wiko povezan na USB port na konzoli vozila, ostaje napunjen, ali ga sistem Android Auto vozila ne prepoznaje. Ako je vozilo opremljeno sistemom rlink2, korišćenje Android Auto -a sa vašim Wiko -om biće komplikovano. Možda će uspeti, ali šanse su minimalne.

Zaista, Android Auto radi samo sa najnovijim modelima pametnih telefona. Wiko View Go 3 i Prime će najverovatnije raditi sa Android Auto -om. Štaviše, ako je reč o novijoj verziji Androida, imate veće šanse da veza sa vozilom funkcioniše. Ako verujemo komentarima korisnika na raznim forumima, nemoguće je koristiti Android Auto sa Wiko pametnim telefonom.

 

ŠTA AKO MOJ WIKO PAMETNI TELEFON NIJE PRIZNAT?

Pre svega, pre nego što razmislite o povezivanju pametnog telefona Wiko sa kontrolnom tablom, morate se uveriti da je na njemu prisutna aplikacija Android Auto. Zatim možete pokušati da povežete mobilni telefon sa automobilom putem USB kabla ili Bluetooth veze.

Ako vaše vozilo ne prepoznaje vaš Wiko pametni telefon, prvo možete ponovo pokrenuti ili resetovati mobilni telefon. Zatim proverite da li su na vašem mobilnom telefonu aktivirana sva potrebna ovlašćenja. Idite na postavke, a zatim na aplikacije; tamo kliknete na Android Auto i proverite sva potrebna ovlašćenja. Pokušajte ponovo da vidite vezu. Ako problem i dalje postoji, možete započeti proces deinstaliranjem i ponovnom instalacijom aplikacije Android Auto.

Jeste li isprobali obe gore navedene strategije, ali nije pomoglo? Možete promeniti USB kabal da biste isključili mogućnost neispravnog kabla. Ako nakon svih ovih pokušaja i dalje imate problema pri povezivanju pametnog telefona sa sistemom automobila, postoji još jedna poslednja opcija. Pokušajte da povežete drugi uređaj sa automobilom. Ako ga prepozna, onda znate da je problem u pametnom telefonu i da ga treba promeniti.

Svi naši moduli su kompatibilni sa Wiko pametnim telefonima!