Nove funkcije iOS 15 na Carplay

Nove funkcije iOS 15 na Carplay

Nove funkcije iOS 15 na Carplay

Ove jeseni Apple će takođe ažurirati CarPlay sa iOS 15. Doći će mnoge funkcije, uključujući pozadine, Siri obaveštenja i još mnogo toga. Hajde da zajedno saznamo o novom iOS 15 na CarPlay-u.

 

NOVE POZADINE

Među novim iOS 15 na CarPlay-u, vozači će imati na raspolaganju nove pozadine za doterivanje kontrolne table.

Apple će nam ponuditi četiri nove pozadine za promenu dizajna kontrolne table. Biće dostupne u tamnom i svetlom režimu.

 

SIRI OBAVEŠTENJA

Sa ažuriranjem iOS 15 na Apple CarPlay, glasovni asistent Siri će moći da čita obaveštenja u AirPods-u. Imajte na umu da je trenutno moguće koristiti Siri za glasno čitanje pisane poruke koju smo upravo dobili ili objavljivanje imena osobe koja pokušava da nas pozove.

Da bi Siri mogao da čita primljene poruke, dovoljno je da aktivira funkciju „Najavi poruke“. Tako vozač ostaje fokusiran na put.

 

REŽIM "FOKUS VOŽNJE"

Sa ažuriranjem za iOS 15, režim vožnje u fokusu biće dobrodošao u našim vozilima. Sve je zanimljivija karakteristika na bordu.

Režim je moguće aktivirati jednom u vozilu. Na ovaj način, iPhone će poslati poruku ljudima koji pokušavaju da vas dobiju da bi naznačio da vozite i da trenutno nije dostupan.

Takođe je moguće prilagoditi navedeni režim prema vašim potrebama.

 

APPLE PLANS +

Plans je jedna od najčešće korišćenih aplikacija na Apple CarPlay-u. Sa predstojećim ažuriranjem, vozači će dobiti potpuno novi, mnogo sveobuhvatniji 3D prikaz u Mapama. Ova funkcija će biti dostupna u Sjedinjenim Državama. Za sada, Apple Plans + nije za Srbiju.

Na Plans će se poboljšati tamni režim na Mapama, što će dati bolju vidljivost mape. Međutim, treba napomenuti da analitičari ukazuju da se poboljšanja planova mogu odnositi samo na američke gradove.