Nove funkcije Carplay sa iOS 14

Nove funkcije Carplay sa iOS 14

Nove funkcije Carplay sa iOS 14

Ažuriranje za iOS 14 omogućilo nam je da iskoristimo nekoliko novih funkcija CarPlay-a, koje mogu biti korisne samo za poboljšanje naše udobnosti u vozilu i bezbednu vožnju. Otkrijmo zajedno nove CarPlay funkcije sa iOS 14!

 

NOVE POZADINE

Čini se da vozači nisu cenili blage boje Apple CarPlay-a (crno-bele). Zato novo ažuriranje za iOS 14 ima nove pozadine koje će se svideti svima!

U ažuriranju je dostupno pet pozadina. Dolaze u dve verzije: svetlo i tamno u zavisnosti od doba dana. Imajte na umu da korisnik ne može da uveze svoje slike.

Pored toga, treba napomenuti da novi interfejs CarPlay bolje podržava vertikalne ili kvadratne ekrane.

 

NOVE APLIKACIJE

Lansiranjem iOS-a 14 na Apple CarPlay-u, američka firma daje vozačima pristup novim aplikacijama u svojim automobilima. Tu spadaju usluge dostave obroka, parking i stanice za električno punjenje, a da ne pominjemo GPS, aplikacije za razmenu poruka i muziku.

 

VIRTUALNI KLJUČ ZA AUTOMOBILE

Novo ažuriranje za iOS 14 omogućava vozačima da imaju virtualni ključ za otvaranje i pokretanje automobila pomoću iPhonea ili Apple Watch-a. Imajte na umu da je moguće deliti ključ sa članovima porodice ili kreirati ograničene profile. Podsećanja radi, ova funkcija je dostupna samo na određenim novim modelima automobila iz 2021. godine. Samo BMW nudi ovu opciju.

Zapamtite da upravljački program može da reorganizuje prikaz aplikacija putem podešavanja vašeg iPhone-a.

 

KONTROLA SIRI GLASA

Kao što verovatno znate, Apple CarPlay uključuje Siri glasovnu kontrolu, vrlo korisnu funkciju za vožnju kada su oči usmerene na put i ​​ruke na volanu. Kompatibilan je sa svim komandama u vozilu: dugmad, tastature i dodirni ekrani.

Na kraju, podsećamo vas da je CarPlay kompatibilan sa više od 500 modela vozila, kao što su BMW, Audi, Buick, Bentley, Chevrolet, Ford, Fiat, Honda, Jeep, Kia, Hyundai itd.

Podsećanja radi, svi naši CarPlay moduli su kompatibilni sa IOS14!