Nema više radara za vožnju unazad nakon promene navigacije

Nema više radara za vožnju unazad nakon promene navigacije

NEMA VIŠE RADARA ZA VOŽNJU UNAZAD NAKON PROMENE NAVIGACIJE

Postoji nekoliko razloga zašto biste možda želeli da promenite svoju originalnu navigaciju. To može biti zbog povremenog kvara ili jednostavno zbog zadovoljenja ličnih potreba. U svakom slučaju, treba da znate da se može desiti da radar za rikverc više ne radi na vašoj novoj instalaciji. Šta onda treba da uradite? Ne brinite! Uskoro ćete znati kako da se nosite sa ovom vrstom problema, ako pogledate sledeće redove ove stranice.

 

Napomena o radaru za vožnju unazad

Danas postoji širok spektar različitih vrsta radara za vožnju unazad koji se mogu povezati sa navigacijom. Ali šta je sa njihovom korisnošću? Oni su zaista sistemi pomoći u vožnji koji vam nude kvalitativnu vizuelnu kontrolu. Jednostavnije rečeno, zadnja kamera vam omogućava da kontrolišete svoje kretanje i pozadi i prema prednjem delu vozila. Zahvaljujući ovom uređaju nećete imati više poteškoća da parkirate svoje vozilo, a posebno ćete imati više mogućnosti za obavljanje određenih povezanih manevara. Da bi bilo jednostavno, rezervni radar je neophodan za bolju kontrolu vašeg vozila.

 

Kvar radara za vožnju unazad nakon promene navigacije : mogućnosti

Otkazivanje radara za vožnju unazad može se manifestovati na različite načine. To može biti na primer:

 

Kvar senzora

Ovo je najčešći problem kada promenite navigaciju u vozilu. Radarski senzori za vožnju unazad više ne rade, što vam ne dozvoljava da otkrijete prepreke.

 

Uznemireni zvučni signal

Normalno, radar za rikverc se oglasi kada se približite prepreci. U slučaju kvara, može se desiti da se ovaj izveštaj pokrene bez ikakvog razloga. To je veoma neugodna situacija.

 

Nemogućnost uočavanja slepih tačaka

Radar za vožnju unazad mora biti u stanju da otkrije mrtve tačke. Ako to nije slučaj, to znači da postoji problem koji se mora ispraviti.

 

Radar za rikverc koji uopšte ne radi

Nesumnjivo je kvar ono što sve više brine vozače. Radar za rikverc koji uopšte ne radi sugeriše dve stvari: ili je hardver neispravan, ili je uređaj upravo prešao oružje ulevo.

 

Kako da rešite problem radara za vožnju unazad nakon promene navigacije u automobilu?

Moguće je da prilikom ugradnje vaše navigacije propustite da postavite sve kablove za napajanje. Da biste to uradili, prvo treba da isključite sve konektore sa uređaja. Zatim pokušajte da ih ponovo povežete, pazeći da je sve na svom mestu. Ako nakon ove male manipulacije problem i dalje postoji, sve što treba da uradite je da zamenite pregoreli osigurač (koji ste prethodno identifikovali) ili jednostavno promenite svoj radar za vožnju unazad, pogotovo jer je ovaj uređaj relativno jeftiniji. Da biste to uradili, nemojte propustiti da se oslonite na profesionalca kako biste s jedne strane identifikovali problem i ublažili ga sa druge strane.