Navigacija koja se ne isključuje kada se kontakt isključi

Navigacija koja se ne isključuje kada se kontakt isključi

Navigacija koja se ne isključuje kada se kontakt isključi

Vaša navigacija više se neće isključivatii kada isključite kontakt? Ne paničite! Ovo je problem koji se lako i brzo može popraviti. Ali koji su glavni uzroci i kako možete popraviti navigaciju? Sve objašnjavamo, tačku po tačku.

 

Uzroci problema:

Ako se navigacija ne isključi kada isključite kontakt, problem je često povezan sa nepravilno povezan kabal sa glavnom jedinicom. Ovo je posebno slučaj sa navigacijom nižeg nivoa. Problem može biti povezan i sa prekidačem za paljenje.

 

Loše povezan kabal glavne jedinice

Kada je glavni kabal za napajanje glavne jedinice povezan sa vrućim izvorom napajanja, navigacija se neće isključiti kada se isključi kontakt. Da biste ovo popravili, jednostavno ponovo povežite navigaciju.

 

Problem prekidača za paljenje

Kada postoji problem sa prekidačem za paljenje ili starterom, napajanje navigacije može biti dostupno čak i kada je kontakt uklonjen. Da biste rešili problem, ponovo poravnajte cilindar ili zamenite prekidač za paljenje.

 

Da li navigacija ima funkciju "automatskog isključivanja" ?

Ako se vaša navigacija ne isključi kada isključite kontakt, jednostavno proverite da li meni opreme ima funkciju „automatsko isključivanje“ ili sličnu opciju. Problem možemo jednostavno rešiti aktiviranjem opcije.

U zavisnosti od modela navigacije, funkcija se lako može aktivirati / deaktivirati u meniju:

- "nav: on": funkcija aktivna

- „nav: off“: funkcija je onemogućena

 

Navigacija dizajnirana da ostane uključena određeno vreme

Neke Android navigacije opremljene su tajmerom. Dizajnirane su da se ne isključe odmah. Ako naiđete na ovu vrstu problema, jednostavno proverite da li se navigacija isključila nekoliko minuta nakon zatvaranja i zaključavanja vrata vozila.

Ako navigacija i dalje nije isključena, trebalo bi da proverite da li se svetla kupole isključuju kada su vrata zatvorena. U takvim situacijama neophodno je pozvati stručno lice da reši problem.

Za sva tehnička pitanja tu je da vam pomogne novi automobilski forum posvećen problemima navigacija, kamerama za vožnju unazad itd.: Auto-multimedia.com