Montaža navigacije : zadržavanje garancije proizvođača?

Montaža navigacije : zadržavanje garancije proizvođača?

Montaža navigacije : zadržavanje garancije proizvođača?

Na tržištu novih vozila garancija proizvođača je jaka strana prodaje. Ali kako se može održati ova ugovorna garancija kada se ugradi navigacija? Sve objašnjavamo!

 

Šta je tačno garancija proizvođača?

Garancija proizvođača je ugovor o garanciji koji je obezbedio proizvođač, a u okviru kojeg su navedeni njegovi uslovi i trajanje. Dokument štiti od svih kvarova u vezi sa mehaničkim delovima. Mnogi ljudi misle da su zaštićeni ako imaju elektronskih ili električnih problema sa vozilom, posebno navigacijom, ali nijedan proizvođač im to ne garantuje. Iz dobrog razloga previše tehnike i danas većinu auto tehničara, slabo plaćenih, jednostavno ne zanima složenost.

Da biste izvršili operaciju održavanja, neophodno je nazvati prodavca i to kako biste zadržali garanciju proizvođača. Uprava je 2002. godine odobrila proširenje ovih operacija na garaže i servisere automobila pod uslovom da se striktno pridržavaju knjižice održavanja koju je obezbedio proizvođač, uz upotrebu originalnih delova ili delova ekvivalentnog kvaliteta.

A šta je sa montažom navigacije? Kako mogu da promenim navigaciju instaliranu u vozilu uz zadržavanje garancije proizvođača?

 

Kako zadržati garanciju proizvođača?

Prilikom montiranja navigacije, ima mnogo tačaka koje treba uzeti u obzir.

Ako želite da naručite navigaciju i instalirate je u svoje vozilo, neophodno je da koristite originalnu opremu ili opremu ekvivalentnog kvaliteta. Korišćenje nekvalitetnog seta imaće novčanu svrhu bilo da se radi o kratkom ili dužem vremenskom periodu. Pored toga, ugradnja navigacije mora se obaviti u potpunosti u skladu sa preporukama koje je utvrdio prodavac.

Da biste izbegli neprijatna iznenađenja, toplo se savetuje da odaberete navigaciju originalnog kvaliteta ili odličnog kvaliteta. Štaviše, poželjno je poveriti instalaciju uređaja stručnjaku sa svim potrebnim veštinama i prilagođenom opremom kako bi uslugu obavio na najbolji mogući način.

Pažnja! Neki garancijski ugovori sadrže klauzule koje zahtevaju da se obratite prodavcu radi obavljanja bilo kakvih usluga popravke ili održavanja, u suprotnom ćete izgubiti garanciju.