Moja navigacija nema zvuka, šta da radim?

Moja navigacija nema zvuka, šta da radim?

MOJA NAVIGACIJA NEMA ZVUKA, ŠTA DA RADIM?

Danas su navigacije postale najbolji partneri vozača. Omogućavaju im da budu informisani, pa čak i da se zabavljaju, dok ostaju fokusirani na put. Međutim, mora se reći da se može desiti da ne rade kako bi trebalo. Češće nego ne, navigacija više ne pušta zvuk. Ova situacija je zaista zabrinjavajuća i neophodno je pronaći rešenje za problem. Ne paničite! Ovih nekoliko pasusa će vam pomoći da se izvučete iz toga.

 

Pronađite izvor problema

Navigacija koja se uključuje, ali ne pušta nikakav zvuk je problem koji se ponavlja i koji možete lako da rešite. Da biste to uradili, prvo treba da potražite uzrok problema. Između ostalog, to može biti:

 

Kvar osigurača

Ako je osigurač vaše navigacije pregoreo, zvučnici nažalost ne mogu da rade. I kao rezultat, zvuk može samo da sledi istu logiku. Da biste saznali da li imate posla sa neispravnim osiguračem, jednostavno proverite da li su funkcije navigacije, radara za vožnju unazad ili Turner TNT još uvek dostupne. Ako oni ne rade istovremeno sa zvukom, to znači da je osigurač jednostavno oštećen i da ga treba zameniti. Ako ne, moraćete da tražite uzrok problema na drugom nivou.

 

Oštećeni zvučnici

Sasvim je moguće da postoji problem sa vašim zvučnicima. Ovo bi mogao biti razlog za nedostatak zvuka. Obavezno proverite zvučnike na bilo kakve nedostatke. Istovremeno, proverite da li su sve njihove žice povezane. Problem sa vezom je jedna od mogućnosti koju ne treba isključiti kada imate problem sa zvukom.

 

Nefunkcionalno dugme za jačinu zvuka

Kvar na dugmetu za jačinu zvuka može sprečiti da se zvuk čuje u vašoj navigaciji. Ono što treba da uradite je da pokušate da povećate jačinu zvuka pomoću infracrvenog daljinskog upravljača da biste bili sigurni da sve radi na tom nivou.

 

Neispravno ažuriranje

Pored kvarova na hardveru i grešaka u rukovanju (veza i drugo), problem sa ažuriranjem takođe može biti uzrok odsustva zvuka. Pokušajte da nadogradite verziju firmwera vase navigacije da biste izbegli ovu mogućnost.

 

Rešite problem

U zavisnosti od uzroka problema, možete ili pozvati stručnjaka ili prijaviti situaciju osobi koja vam je prodala navigaciju (u slučaju da se radi o rezervnom delu). Takođe možete razmisliti o tome da sami rešite problem, sve dok to ne zahteva nikakvo tehničko znanje. Uopšteno govoreći, imate dva izbora za rešavanje problema sa zvukom u vašoj navigaciji:

 

Promenite zastareli hardver

Možda je pregoreo osigurač ili drugi neispravan hardver. Moraćete samo da ga zamenite da biste ponovo imali koristi od zvuka.

 

Zamenite navigaciju

U slučaju da svi vaši pokušaji nisu uspeli, poslednja opcija bi bila da zamenite staru navigaciju za potpuno novu. U tu svrhu se visoko preporučuju usluge profesionalca.