Mišljenje o navigaciji Takara

Mišljenje o navigaciji Takara

MIŠLJENJE O NAVIGACIJI TAKARA

Tokom naših putovanja, često koristimo navigaciju. Ovaj uređaj, koji integriše brojne funkcionalnosti, poslednjih godina je postao nezamenljiv alat u vozilima. Stoga su mnogi brendovi požurili da zauzmu poziciju u ovoj niši. Dajemo vam naše mišljenje o navigaciji Takara.

 

Prezentacija navigacije Takara

Navigacija Takara ili Takara RDU1540 je tema o kojoj se danas mnogo raspravlja. To je zapravo navigacija koja ima iste karakteristike kao i većina uređaja ove vrste. Međutim, stil dizajna uređaja je previše osnovni i nedostaje mu modernost. Takara navigacija nije opremljena CD plejerom, a lokacija USB i SD portova otežava njihovu upotrebu za vozača. Iako navigacija ima AUX ulaz, veza sa pametnim telefonima nije uvek funkcionalna.

Navigacija Takara RDU1540 ima klasičan LCD ekran. Omogućava vam da prikažete numeričke podatke kao što su nazivi stanica, naslovi pesama itd. Treba napomenuti da je osvetljenost ekrana previsoka, a tokom noćne vožnje stvara neprijatnost za vozača. Takara navigacija takođe ima RCA konektor koji se nalazi uzvodno od uređaja. Ovaj konektor vam omogućava da se povežete sa eksternim pojačalom kako biste povećali izlaznu snagu navigacije po želji. Takara navigacija je takođe opremljen Bluetooth sistemom za povezivanje i mikrofonom koji vam omogućava da koristite komplete tokom vožnje.

 

Navigacija Takara : test i recenzije

Da biste procenili kvalitet uređaja, pametno je ocenjivati  ga prema njegovim tehničkim karakteristikama: kvalitet zvuka, performanse daljinskog upravljača itd.

 

Kvalitet zvuka

Uz Takara navigaciju, samo audio datoteke u MP3 formatu su čitljive. Štaviše, zvuk navigacije Takara je veoma lošeg kvaliteta i nije pogodan za mobilno slušanje. Zaista, izlazna snaga zvuka koju obezbeđuje Takara je veoma niska (4x45 vati). Dakle, da biste slušali svoj audio sadržaj tokom vožnje, primorani ste da povežete eksterno pojačalo na navigaciju. Ovo nije baš povoljno, jer ćete biti primorani da nosite uređaj pre nego što dobijete pristojan zvuk. Takođe, opcije podešavanja zvuka na navigaciji Takara su previše osnovne. Sistem kontrole jačine zvuka nije baš efikasan i zvučni efekti nisu baš dobri.

 

Performanse daljinskog upravljača

Daljinski upravljač Takare, iako prilično zgodan za korišćenje navigacije tokom vožnje, nije baš najbolji u pogledu performansi. U stvari, daljinski upravljač ne dozvoljava pristup svim funkcijama jedinice. Pored toga, lokacija kabla za povezivanje na navigaciju usporava vozaču da izvršava komande.

 

Odnos kvaliteta/cene

Postoji nekoliko modela navigacije Takara, a većina ih je dostupna po prilično pristupačnim cenama. Međutim, ne možemo reći isto o kvalitetu uređaja.

 

Test i mišljenje o navigaciji Takara

Ukratko, navigacija Takara nije uređaj dobrog kvaliteta jer ne samo da se prodaje u velikim prodavnicama, već nudi i lošu vrednost za novac. Međutim, može biti pogodan za vas ako tražite niskokvalitetan i jeftiniji alat.