MirrorLink zabranjen?

MirrorLink zabranjen?

MirrorLink zabranjen?

MirrorLink je tehnologija koja omogućava vozačima da koriste svoje Android uređaje, držeći ruku na volanu automobila, jer direktno komunicira sa ekranom  vozila. Ali MirrorLink je zabranjen, zar ne?

Pre nego što pređemo na suštinu stvari, imajmo na umu da je MirrorLink tehnologija koju je kreirala Nokia.

 

MIRRORLINK JE ZABRANJEN!

MirrorLink je tehnologija koja radi samo na vozilima koja je podržavaju. Ako je to zabranjeno u vašem vozilu, vaš sistem nije kompatibilan.

Da biste saznali da li je vaš automobil kompatibilan sa ovom tehnologijom, jednostavno posetite web stranicu MirrorLink. Imajte na umu da je tehnologija već dostupna na modelima Polo, Coccinelle, Coccinelle cabriolet, New Polo, New Passat, New Passat SW itd.

Zapamtite da je tehnologija MirrorLink među najpristupačnijim sistemima na tržištu. Što se tiče aplikacija kompatibilnih sa ovim sistemom, pominjemo iCoyote, Sygic i Bringo za GPS, RockScout za slušanje muzike itd. Vozač takođe može da ima Facebook, Twitter, Snapchat ... i YouTube na svojoj komandnoj tabli, ali samo na kratko. Zašto je ovo? Zato što aplikacije postaju inertne čim automobil krene.

Ono što je zaista zabranjeno je ne posedovati Mirror Link (Mirroring) ili čak ni njegovu upotrebu, već njegovu upotrebu tokom vožnje jer ometa korisnika i bez obzira na to šta se kaže, film ili video, čak i ako se sluša u zvuku, privlači pogled na ekranu: oko koje treba da bude ispred puta, a ne ispred ekrana. Zbog toga su na tržištu dostupna integrisana rešenja koja koriste elemente (originalni volan, idrive, komande na upravljaču) sa Apple Carplay i Android Auto.

 

AKTIVACIJA MIRRORLINK

Da li ste proverili kompatibilnost na web stranici MirrorLink? Da li vaš sistem može da podrži ovu tehnologiju? Evo koraka za njegovo aktiviranje:

- Povežite pametni telefon sa vozilom putem USB kabla;

- Na početnom ekranu pritisnite taster da biste otvorili tablu aplikacija;

- Kliknite na „Settings“;

- Idite u meni „Još podešavanja veze“;

- Pritisnite „MirrorLink“;

- Kliknite na „Poveži se sa vozilom putem USB-a“ da biste aktivirali MirrorLink;

Podsećanja radi, tehnologija MirrorLink omogućava vozačima da dupliraju svoj Android uređaj na ekranu svog vozila pomoću USB kabla ili Bluetooth veze. Pored osnovne funkcije, MirrorLink je u stanju da prenosi informacije o vožnji na pametni telefon, poput potrošnje goriva i prosečne brzine.

Podsećanja radi, svi naši Carplay moduli takođe omogućavaju Mirror Link za sve koji žele da imaju video tokom vožnje ili bilo koju drugu aplikaciju! Korisnik (vozač) ostaje isključivo odgovoran za upotrebu takvog sistema.