Mbux Mercedes i Carplay

Mbux Mercedes i Carplay

Mbux Mercedes i Carplay

Danas, CarPlay nema ograničenja kada je u pitanju zabava u vožnji. Dostupno na novom Mercedesu Mbux, doživećete nove emocije sa njegovim aplikacijama i funkcijama. Otkrićete više o vezi između CarPlay -a i Mercedesa Mbuxa.

 

MBUX MERCEDES I CARPLAY: BEŽIČNA VEZA

Nemački proizvođač uvek je u plamenu inovacija, uvek nastoji da vozaču pruži udobnost. Od MBUX A-klase 2019, nudi bežičnu CarPlay vezu sa iPhone-a sa automobilom. Tako sa ekrana osetljivog na dodir vašeg Mercedesa imate pristup svim aplikacijama Apple -ovog iOS -a.

Inače, svi automobili u Nemačkoj su sada povezani sa ovom bežičnom uslugom kompanije Apple. Sa modelom Mercedes MBUX, ergonomija je zaista u redu. Proizvođač je integrisao glasovni asistent koji se potpuno razlikuje od Siri i omogućava vam prelazak sa jedne funkcije na drugu. Nema potrebe da povezujete iPhone putem kabla sa automobilom.

 

SA CARPLAY UŽIVAJTE U APLIKACIJAMA iOS U VAŠEM MBUXU

Ako ste već bili zavedeni modelom Mercedes Mbux. Bićete još više zadivljeni sadržajima koje nudi CarPlay tokom vožnje. Bilo da je u pitanju Waze, Siri, Google Maps, Deezer ili Spotify, oni su upravo tu na vašoj kontrolnoj tabli. Dakle, iz udobnosti upravljača možete da upućujete pozive bez dodirivanja pametnog telefona.

Takođe, pomoću Google mapa informisani ste o svojoj lokaciji i možete uživati u prilično opuštenom saobraćaju. Za ostalo, imate sve da vas zabavite. Najbolje radio aplikacije i podcasti dostupni su sa ivice vaše kontrolne table. Iz Apple Carplay modula čak možete slati i primati poruke. Ako imate kompatibilan otvarač garažnih vrata, zamolite Siri da otvori garažu čim dođete kući. Ukratko, imate potpuno kompatibilnu kontrolu između Mbux Mercedesa i Carplay -a.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY NA MERCEDES MBUX?

Nećete moći da uživate u funkcijama Apple Carplay -a ako ne prođete kroz proces instalacije. Iznad svega, ne morate ništa da brinete, NTG Mbux Mercedes Apple Carplay modul se instalira prilično lako. Štaviše, videćete da se modul integriše sa vašim automobilom kao da je to originalna opcija.

Proces je prilično jednostavan. Samo morate da povežete konektore mobilnog telefona sa konektorima vašeg automobila i gotovi ste. U principu, Carplay modul vam obično dolazi sa brojem šasije vašeg Mercedesa. U praksi morate da aktivirate glasovnu kontrolu u automobilu, a da pri tom zadržite aktiviran bežični režim. Alternativno, možete uključiti Bluetooth sa navigacije u automobilu. Zatim idite na karticu „Podešavanja“ na svom iPhone -u. Zatim kliknite na Opšte, a zatim na CarPlay. Pročitaćete "dostupni automobili", kliknite na nju i videćete naziv vašeg vozila i njegov VIN. Samo pritisnite dugme za potvrdu da biste započeli instalaciju. Za nekoliko minuta glasovni pomoćnik će vas obavestiti o vezi Mercedes Mbux i CarPlay veze.