Komande na volanu i navigacija

Komande na volanu i navigacija

Komande na volanu i navigacija

Za vozače su komande na volanu navigacije pravi plus. U pogledu ergonomije, sigurnosti i udobnosti ne može biti bolje. Bez sumnje, ova opcija svima pruža potpuno zadovoljstvo.

 

Koje su komande na volanu navigacije?

Kada vozite, neophodno je paziti na put. Sigurno ste svesni ovoga! Suprotno tome, skretanje pažnje može prouzrokovati ozbiljne nezgode. Zbog toga vozači radije biraju navigaciju povezanu sa komandama na volanu. Radi veće sigurnosti na putu, ovaj model se toplo preporučuje.

Umesto da odvlačite pažnju i koristite ruke za podešavanje navigacije, programiranje GPS-a ... ili aktiviranje telefona, komande na volanu pomažu vozaču da ne skida pogled sa puta i drži obe ruke na volanu.

Imajte na umu da je upravljanje komandama na volanu vrlo jednostavno. Vozaču će biti na raspolaganju kontrola fiksirana na volanu (ili u blizini). Sa njim se može upravljati putem Bluetooth-a ili žične veze.

 

Montaža komanda na volanu navigacije

Za montiranje komandi na volanu, pravi se razlika između originalne montaže i prilagodljive montaže. Prva se koristi za traženje stanica, podešavanje jačine zvuka, aktiviranje funkcije „prigušivanje zvuka“ itd. Druga se koristi za traženje stanica, podešavanje jačine zvuka, aktiviranje funkcije „prigušivanje zvuka“ itd. Za drugu , možemo izazvati dve situacije:

- Navigacija nema komande na volanu: u ovom slučaju, preporučljivo je instalirati navigaciju sa kontrolom na volanu.

- Navigacija ima komandu na volanu: možete da zamenite navigaciju modelom po vašem izboru, ali zadržite originalnu kontrolu.

 

Kako instalirati navigaciju na komande volana?

Postoje tri načina za ugradnju navigacije na komande volana:

- Žičana instalacija: Prikačite komandu na volan i povežite je sa navigacijom;

- Bluetooth instalacija: instalacija se vrši na prirodan način;

- Prilagođavanje nove navigacije originalnoj komandi na volanu: odaberite adapter za povezivanje veza između njih;