Koju navigaciju odabrati?

Koju navigaciju odabrati?

Koju navigaciju odabrati?

Za vozače automobila navigacija je nezamenljiv uređaj. Gotovo je nemoguće pronaći vozilo koje nema navigaciju. To je savršena visokotehnološka oprema za slušanje muzike, upućivanje i primanje poziva, korišćenje GPS-a itd. Karakteristike su brojne, a odabir navigacije nije uvek lak. Pa koju navigaciju odabrati?

 

Bluetooth navigacija

Kao što joj samo ime kaže, ovo je model sa Bluetooth funkcionalnošću koji omogućava vozaču da lako poveže svoj pametni telefon sa njim da bi slušao muziku, primio i / ili telefonirao ... a da ne mora da skida ruke sa volana. Bluetooth navigacija takođe automatski sinhronizuje muziku sačuvanu na pametnom telefonu.

Što se cene tiče, postoji jedna za svaki budžet. Postoje početni modeli po ceni od 50 evra, posebno za 1din navigaciju a drugi sa naprednim funkcijama koštaju više od 200 evra.

 

JVC navigacija

JVC navigacija je jedan od najprodavanijih modela na tržištu i to nije bez razloga. Brend nudi širok spektar modela za sve budžete.

Pored većine standardnih opcija, većina modela koje proizvodi JVC imaju CD plejer, USB port ili pomoćni ulaz, Bluetooth opciju itd. Postoje i navigacije sa dodirnim ekranom i daljinskim upravljačem, koji se mogu povezati na Android  Audio, Carplay itd.

 

Android navigacija

Prema stručnjacima, Android navigacija je među uređajima koji su u porastu. Mnogi vozači biraju ovaj model i potpuno su u pravu. To je uređaj koji garantuje zaštitu vozača i putnika, s obzirom da je većina modela opremljena hands-free opcijom.

Postoje Android navigacije za automobile sa zadnjom kamerom, Bluetooth funkcijom, CD i DVD plejerom, FM i AM radiom itd. Takođe su opremljeni GPS-om za poboljšanje navigacije u automobilu.

Koju god navigaciju izabrali, postoje važni kriterijumi koje ne treba zanemariti, kao što su snaga zvuka, opcije opreme, veze itd.