Koji je najbolji Carplay uređaj?

Koji je najbolji Carplay uređaj?

Koji je najbolji Carplay uređaj?

Kada govorimo o Apple Carplay-u, govorimo o odličnom tehnološkom sistemu koji daje više života vašem iPhone-u dok vozite automobil. Njegov interfejs je privlačan. Omogućava veoma jednostavnu navigaciju i glatko sveukupno iskustvo što olakšava vožnju vašeg automobila. Za šta se koristi Carplay uređaj? Koje vrste Carplay uređaja postoje? Koji je najbolji Carplay uređaj? Ostatak razvoja biće organizovan oko ovih glavnih pitanja.

 

ŠTA JE CARPLAY?

Još uvek nazvan adapter, Carplay uređaj se koristi da vas spasi od povezivanja pametnog telefona sa automobilom pre korišćenja Carplay usluga. Drugim rečima, kutija vam omogućava da konvertujete vaš žičani Carplay sistem u bežični Carplay sistem.

Carplay se uključuje u USB port Carplay sistema automobila i deluje kao posrednik između pametnog telefona i vozila preko Wi-Fi mreže. Neophodno je da uparite svoj uređaj i telefon da bi funkcionisao. Neće vam trebati više od 30 sekundi.

Ovo je posebno efikasno i praktično rešenje jer kada vozite automobil, vaš telefon se spontano povezuje sa Carplay-om, bez potrebe za žičnim proširenjem. Dakle, ne morate da koristite kabal svaki put pre nego što uživate u Carplay-u.

Telefon može da ostane u džepu tokom celog putovanja. I dalje ćete moći da uživate u Siri glasovnom asistentu, muzici, porukama, pozivima, GPS funkcijama i još mnogo toga. To je sva funkcionalnost Apple Carplay-a koju ćete naći.

 

KOJI CARPLAY UREĐAJI POSTOJE?

Postoje dve glavne vrste Carplay uređaja. Tu su bežični Carplay adapter i žični Carplai adapter. Kutija radi sa svim iPhone uređajima od verzije 5 do verzije 13 pro Max.

Međutim, bitno je da vaš automobil ima Apple Carplay instaliran iz fabrike. Zaista, ne podržavaju svi ključevi neoriginalne sisteme. Na Povoljne-navigacije možete pronaći kompletnu listu vozila koja su kompatibilna sa Apple Carplay uređajima.

 

Žičani Carplay

Žičani adapteri imaju kabal sa USB portom. Kompatibilni su sa Android-om (5.1 i novijim), iOS-om (7.1 i novijim), a ponekad i sa nekim navigacijama. Nakon što instalirate Carplay aplikaciju na svoju navigaciju, jednostavno je povežite preko USB porta. Vaša vožnja postaje tečnija, praktičnija. Ožičene kutije su prilično pametne za vozila. Sa njima dobijate projekciju ekrana vašeg pametnog telefona (Android ili iPhone).

 

Bežični Carplay

Kada vam automobil ne dozvoljava da koristite Carplay bežično, bežična kutija postaje vaše najbolje rešenje. Automatski se povezuje sa vašim automobilom svaki put kada uđete. Bežični adapteri podržavaju širok spektar marki vozila. Ali moraćete da budete pažljivi da proverite kompatibilnost u uputstvu kada ga kupite. Bežične kutije se veoma lako instaliraju i rade sa velikom efikasnošću. Sve što vam treba je dobra internet veza i spremni ste.

Ne postoji najbolji Carplay uređaj. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane. Ono što je sigurno je da vam svaki omogućava da izbegnete zatrpavanje telefona. Takođe, ako vaš automobil već ima bežičnu Carplay vezu, ne morate da koristite adapter.