Koji iDrive sistem imam? (CCC, CIC, NBT)

Koji iDrive sistem imam? (CCC, CIC, NBT)

Koji iDrive sistem imam? (CCC, CIC, NBT)

BMW sve vreme radi na promenama iDrive interfejsa, kao i uvođenju novog, naprednijeg hardvera i bržih procesora za podršku novim funkcijama. Sistem iDrive (ili glavna jedinica, koja je njegov glavni element) u svakom BMW-u definiše ne samo dostupnost ili odsustvo upravo ovih karakteristika, već i njihovu cenu.

Postoje neke ključne razlike između iDrive verzija koje će zaista promeniti vozača koji voli da strimuje muziku sa različitih uređaja, pušta filmove na BMW displeju ili koristi svoje omiljene aplikacije za pametne telefone kroz sistem automobila.

Postoje dodatna rešenja za nadogradnju iDrive-a po razumnoj ceni. Ali da biste znali kako ga naknadno ugraditi i šta ćete dobiti sa novim sistemom, prvo morate da saznate šta imate i koje su funkcije dostupne u vašem postojećem iDrive-u. Pa, kako se proverava iDrive verzija u vašem BMW-u?

 

KOJI IDRIVE IMAM?

Dakle, postoje 3 načina da odredite koji iDrive sistem imate:

 

1. Po godini proizvodnje

Naravno, ovo ne garantuje da ćete svoju verziju iDrive moći da odredite sa 100% tačnošću, jer se u nekim zemljama mesec proizvodnje može razlikovati. Ali bar ćete razumeti koja glavna jedinica može biti u vašem BMW-u.

 

 

 

 

 

 

2. Po interfejsu

Svi iDrive sistemi imaju specifične interfejse, pa je takođe vredno pogledati izgled menija u poređenju sa ostalim glavnim jedinicama da biste identifikovali verziju iDrive.

 

CCC

 

CIC

 

NBT / NBT Evo ID 4

 

NBT Evo ID 5

 

NBT Evo ID 6

 

MGU ID 7

 

AŽURIRANJE BMW NAVIGACIJE

Ako svoj trenutni iDrive sistem želite zameniti novim, to će sigurno biti nadogradnja hardvera. Važno je ne mešati ga sa ažuriranjem softvera BMW-a koje ne zahteva zamenu dela, već samo kodiranje.

Dakle, preskakanje sa NBT na NBT Evo uz pomoć BMW ažuriranja nije moguće, jer je osnovni hardver potpuno drugačiji. Takođe, sadržaj kompleta i cena zavisiće od konfiguracije vašeg postojećeg automobila - može se dogoditi da vam treba samo da instalirate novi ekran i glavnu jedinicu napuštajući matični kontroler i uređenje. Međutim, u nekim slučajevima za nadogradnju iDrive može biti potrebno sve gore pomenuto, zajedno sa dodatnim kablovima, konektorima i modulima. Za neke automobile lista iDrive auto delova može biti prilično dugačka a instalacija - prilično skupa.

 

KAKO UKLONITI BMW GLAVNU JEDINICU?

Bilo da je reč o CIC ili NBT glavnoj jedinici, da biste je izvadili, potrebno je:

- isključiti negativni priključak akumulatora u svom gepeku

- ukloniti gornje i donje delove obloge uzimajući u obzir sve veze iza njih (uvek je bolje koristiti profesionalne alate za orezivanje da ne biste polomili nijednu kopču ili ostavili ogrebotine)

- ukloniti prednju ploču (pričvršćenu šrafovima)

- odvrnuti T20 koji drže glavnu jedinicu i nežno je izvucite

- pažljivo uklonite sve priključke na zadnjoj strani glavne jedinice

 

KOJE SU GLAVNE REZLIKE IZMEĐU CIC I NBT EVO

- muzika bežično struji sa telefona preko Apple Carplay-a
- reprodukuje video zapise sa USB memorije sa aktiviranim poboljšanim Bluetooth-om
- veća rezolucija i kontrast ekrana
- Dostupne su 3D mape
- iDrive Touch Controller

To su glavne razlike između glavnih jedinica u automobilima sa BMW Navigation Sistem Professional. Među svim ovim informacijama možete odabrati sistem iDrive koji će biti stvarna vrednost za novac.

Nudimo Carplay module za svaku BMW glavnu jedinicu, a našu kolekciju možete pronaći OVDE