Koji automobil ima Carplay?

Koji automobil ima Carplay?

Koji automobil ima Carplay?

Automobilski giganti neprestano ostvaruju tehnološki napredak. Danas, mnogi automobili imaju stvarne karakteristike koje čine vožnju prijatnom. Danas se Carplay može ubrojati među tehnološki napredak u automobilskom svetu. Dakle, šta možemo naučiti od Carplay-a i koji automobil ga ima? Hajde da saznamo u ovom članku.

 

ŠTA ZANČI CARPLAY?

Carplay je sistem koji vam omogućava da proširite svoj pametni telefon na ekran vozila. Drugim rečima, to je ugradnja iOS-a u automobile. Cilj je da vožnja bude manje dosadna, a time i prijatnija.

Zaista, sistem, kada se jednom poveže sa vozilom, omogućava vozaču ovog drugog da pristupi multimedijalnom sadržaju svog telefona. Ali to nije sve! Pored toga, vozač ima mogućnost da upućuje pozive (video ili audio), da čita tekstualne poruke i da na njih odgovara.

Ako se pitate kako biste mogli da budete za volanom svog automobila i da i dalje šaljete poruke, objasnićemo vam kako to funkcioniše. Pošto bi bilo veoma nerazumno skrenuti punu pažnju sa puta i držati oči zalepljene za tastaturu pametnog telefona, Carplay nudi bolje rešenje. I to zahvaljujući specifičnim karakteristikama. To su tekst u govor i govor u tekst. Funkcije koje će, kada se vozilo poveže sa Carplay-om, omogućiti vozaču da šalje pisane poruke bez potrebe da ukuca nijednu reč na tastaturi pametnog telefona.

Iznenađujuće, Carplay sistem radi sa skoro svim komunikacionim aplikacijama, kao što su Twitter, WhatsApp, Facebook, itd. Takođe ćete moći da puštate muziku bilo da je snimljena ili strimovana jer ćete imati lak pristup svom multimedijalnom sadržaju.

Korisnost Carplay-a potiče uglavnom od činjenice da omogućava vozaču da pravilno koristi svoj GPS. Kao što vidite, Carplay je pravi tehnološki napredak. Osim što čini vožnju prijatnijom zahvaljujući svojim funkcionalnostima, na ovaj ili onaj način doprinosi bezbednosti vozača na putu.

 

KOJI AUTOMOBIL IMA CARPLAY?

Nemaju svi automobili Carplay. Razlog je taj što je njegovo korišćenje podložno jednom uslovu: automobil koji će biti povezan ne sme biti nekompatibilan sa sistemom. Sistem i automobil moraju biti savršeno usklađeni.

S tim u vezi, bitno je znati da postoje proizvođači automobila koji, pošto je automobil proizveden, čine ga kompatibilnim sa Carplay sistemom. Tako da nakon kupovine, vlasnik vozila može bez poteškoća da poveže svoj automobil.

Među mnogim automobilima sa Carplay-om imamo Peugeot, posebno najnovije modele.

Postoje i drugi proizvođači automobila koji su integrisali sistem u svoje proizvode. Tako i automobili Honda, Aston Martin, Alfa Romeo, BMW Bentli, Lamborgini, Ferari... imaju i Carplay.

Carplay je najnovija tehnologija, tako da je imaju samo automobili najnovije generacije. Izaberite automobil koji se može povezati na Carplay i učinićete vožnju prijatnim trenutkom.