Koje su prednosti Carplay-a?

Koje su prednosti Carplay-a?

Koje su prednosti Carplay-a?

Carplay je Apple sistem pokrenut 2012. godine koji još više dodaje vašem iskustvu u vožnji. Ovaj sistem je stvoren da olakša čitanje dok vozite ili ste u gužvi. Slično je originalnim uputstvima koja imamo, osim njegovog posebnog dizajna sa integracijom iPhone-a ili čak iPad-a. Carplay modul vam omogućava da priključite kameru za vožnju unazad, koristite GPS (bilo sa Waze, Google Maps, Map, iCoyote ili drugi), kompas, jedan od mnogih audio plejera i mnoge druge aplikacije iz Apple Store-a. I sve je ovo naravno upotrebljivo na vašem originalnom ekranu.

Carplay takođe ima funkciju koja se naziva univerzalna navigacija, koja se može koristiti sa automobilom i dolazi standardno, ali ne i kod svih glavnih proizvođača automobila. Na primer, BMW serije 3 i Toyota Camry opremljeni su ovom tehnologijom. Prikazuju brzinu, smer, udaljenost i procenjeno vreme dolaska na dodirnom ekranu vašeg iPhone-a. Što se tiče upotrebe sistema, lako je otkriti gde se nalazite u odnosu na odredište jer ovaj sistem prikazuje stvarnu mapu vašeg područja zahvaljujući Google mapama. Ako ste usred ničega i izgubljeni ste, Carplay će vam pokazati najbližu benzinsku pumpu. Da biste imali bolji pogled na vašu okolinu, novi sistem vam omogućava da prilagodite sistemske postavke za panoramski režim, tako da ćete uživati u boljoj udobnosti upotrebe.

Za ljubitelje muzike aplikacije poput Spotify, Deezer, Tidal nisu vam nepoznate. Zaista, zahvaljujući Carplay-u možete pronaći svoj muzički univerzum i uživati u kvalitetu zvuka originalnih zvučnika u svom automobilu.

Sistemu treba da vaš iPhone radi, a aplikacija se može besplatno preuzeti sa iTunes-a. Nakon što ga instalirate, videćete meni opcija u dnu ekrana. Sa liste morate odabrati „carplay“ i aplikacija će se pokrenuti. Koraci su jednostavni: samo sledite uputstva prikazana na ekranu. Naravno, za instaliranje ove aplikacije mora se koristiti iPhone. Jednom kada se aplikacija instalira, ona se aktivira i možete početi da je koristite kao i obično.

Napokon ćete pronaći Apple svemir u svom automobilu, bez modifikovanja originalnog ekrana.