Kako sakriti aplikaciju na Apple Carplay?

Kako sakriti aplikaciju na Apple Carplay?

Kako sakriti aplikaciju na Apple Carplay?

Da li ste upravo kupili novo vozilo sa CarPlay-om? Ili ste možda sledili uputstva da dodate ovu funkciju svom novom AUDI-ju? Možda samo želite više kontrole nad onim što je na vašem infotainment sistemu. U svakom slučaju, morate znati kako da prilagodite aplikacije koje vidite i konačno znate način da sakrijete aplikacije koje ne želite na Carplay ekranu. Broj aplikacija koje su kompatibilne sa Apple-ovim sistemom za navigaciju i zabavu u automobilu nastavlja da raste. Ako želite da preuredite aplikacije ili uklonite one koje više ne koristite u automobilu, evo kako da prilagodite svoje CarPlay aplikacije.

 

REORGANIZUJTE APLIKACIJE

Verovatno već znate kako da promenite redosled i organizujete svoje aplikacije na iOS-u. Proces je sasvim drugačiji za CarPlay, ali je i dalje prilično jednostavan i jasan. Ne morate čak ni da budete u automobilu da biste to uradili. Evo šta treba da uradite.

Na vašem iPhone-u idite na Podešavanja > Opšte > CarPlay.

Dodirnite ime svog automobila, a zatim dodirnite Prilagodi.

Pored aplikacije koju želite da promenite, videćete dugme za promenu redosleda. Ovo su tri horizontalne linije, koje se ponekad nazivaju i „simbol hamburgera“.

Dodirnite i držite dugme za promenu redosleda i prevucite aplikaciju na novu poziciju.

Sada recimo da imate gomilu aplikacija zatrpanih CarPlay-om koje čak i ne koristite. Evo kako da se rešite tih neželjenih aplikacija. A pošto se Apple Carplay prikazuje direktno na početnom ekranu vašeg vozila, takođe je moguće da jednostavno ne želite da delite dostupne aplikacije sa različitim putnicima, izbegavajući tako neželjena obaveštenja.

 

IZBRIŠITE APLIKACIJE

Sa svog iPhone-a, vratite se na Podešavanja > Opšte > CarPlay.

Dodirnite ime svog automobila, a zatim Prilagodi.

Svaka aplikacija koju možete da izbrišete ima simbol za brisanje, beli znak minusa u crvenom krugu, levo od ikone.

Dodirnite simbol za brisanje pored aplikacije koju želite da uklonite iz CarPlay-a, a zatim dodirnite Izbriši.

Važno je napomenuti da ovo neće ukloniti aplikaciju sa vašeg iPhone-a. Takođe, neke ugrađene Apple aplikacije se uopšte ne mogu ukloniti iz CarPlay-a. Ako ne želite da ih vidite, možete ih prevući na kraj liste.