Kako povezati Carplay?

Kako povezati Carplay?

Kako povezati Carplay?

Pojava NICT -a imala je pozitivan uticaj na mnoge parametre u mnogim oblastima. Neke prepreke su prevaziđene zahvaljujući delima tehnologije. U svetu automobila mnogi aspekti su prerađeni kako bi se olakšalo putovanje i smanjio rizik od nesreća. Slučaj Carplay je savršen primer. Saznajte više o ovoj popularnoj aplikaciji u ovom članku.

 

ŠTA JE CARPLAY?

Važno je zapamtiti da je Carplay aplikacija koja revolucioniše svet automobila. To je sistem koji je razvio Apple i koji vam omogućava da radite nekoliko stvari odjednom. Sastoji se od razmene poruka, slušanja muzike, dobijanja uputstava, pa čak i korišćenja Siri na komandnoj tabli vozila.

Zaista, sa ovom aplikacijom, kontrolna tabla daje mnogo jednostavniji prikaz puta ispred vas. Nudi lokaciju za praćenje Mapa, audio naredbi, pa čak i predloge Siri. Ovo direktno omogućava besplatan pristup određenim stavkama, uključujući događaje u kalendaru. Jednostavno rečeno, Carplay podržava različite radnje koje vlasnik želi da izvrši tokom vožnje.

 

KAKO KORISTITI ILI SE POVEZATI SA CARPLAY-om?

Pre svega, morate se uveriti da se nalazite u nekoj oblasti, u zemlji u kojoj je Carplay zaista dostupan. I da je vaše vozilo kompatibilno sa aplikacijom. U suprotnom, pokušajte da kontaktirate proizvođača. Ako su ovi uslovi već ispunjeni, morate preuzeti Apple Carplay i instalirati ga na svoj iPhone.

Kada obavite sve ove stvari, pokrenite automobil i proverite da li je Siri omogućena. Zatim povežite iPhone sa automobilom. Ako automobil podržava Carplay putem USB kabla, povežite iPhone sa USB portom automobila. Ako automobil dozvoljava da se sistem koristi u bežičnom režimu, pritisnite i držite dugme za glasovno upravljanje na upravljaču.

Ovde morate biti sigurni da je bežični ili Bluetooth režim aktiviran na navigaciji u automobilu. Sada na iPhone -u pokušajte pristupiti Postavkama, zatim Podešavanjima i Carplay na kraju. Odatle sve što treba da uradite je da odete u odeljak Dodirnite Dostupni automobili i izaberete svoj automobil da biste koristili aplikaciju Carplay.

Drugi način, ako je automobil kompatibilan sa Apple Carplay -om, vlasnik vozila mora samo da pritisne dugme za glasovnu kontrolu na upravljaču i podnese zahtev. Može se dogoditi da vozač ima problema pri pronalaženju ovog dugmeta koji dozvoljava upotrebu Apple Carplai -a. U ovom slučaju, preporučljivo je da pogledate priručnik za automobil ili navigaciju da biste dobili jasnu ideju o tome gde se dugme nalazi.

Međutim, nakon preuzimanja Apple Carplay -a, vozač će videti dostupne aplikacije na ekranu vozila. Oni čak mogu prilagoditi redosled pojavljivanja aplikacija.

Da biste to uradili, jednostavno idite na Podešavanja, zatim u odeljak Opšte, zatim dodirnite Carplay i izaberite svoje vozilo. Ovo je sistem sa kojim su korisnici širom sveta danas zadovoljni.

Da biste se bežično povezali sa Carplay -om sa instaliranim modulom, možete pratiti naš video ispod: