Kako povezati Apple Carplay sa svojim iPhone 13?

Kako povezati Apple Carplay sa svojim iPhone 13?

KAKO POVEZATI APPLE CARPLAY SA SVOJIM IPHONE 13?

iPhone 13 je došao da revolucioniše svet pametnih telefona sa svojim različitim funkcijama. Zbog toga je teško rastati se od njega, šta god da radimo. Carplay je efikasan način da koristite vaš telefon tokom vožnje. Lako je raditi sa iPhone-om 13. Kako izgleda? Koji je idealan proces za korišćenje Apple Carplay-a sa iPhone-om 13? Ovaj članak baca malo svetla na to pitanje.

 

Predstavljamo Apple Carplay

Carplay je alatka koja nudi mogućnost korišćenja vašeg iPhone 13 dok se fokusirate na put. Koncept je jednostavan: obezbedite ad hoc infotainment dok optimizujete vožnju. Jednostavnije rečeno, Apple Carplay ima za cilj da vam omogući da uživate u svom iPhone 13 što je duže moguće dok vozite vozilo. Međutim, Carplay još uvek nije dostupan u svim regionima, a kamoli za sve modele vozila. Dakle, da biste izbegli bilo kakav nesporazum, proverite dostupnost Carplay-a u vašoj oblasti dok razmatrate model vašeg vozila.

 

Koje karakteristike nudi Carplay?

Ovaj uređaj će replicirati ekran vašeg iPhone 13 direktno na kontrolnoj tabli automobila. Ovo vam omogućava da izvršite svoje glavne radnje kao što su:

- Obavljanje poziva;

- Razmena poruka putem SMS-a;

- Pretraživanje na Internetu;

- Slušajte muziku i druge multimedijalne sadržaje;

- Pratite navigacione planove;

- Ovekovečite svoje trenutke kamerom;

- Koristite WhatsApp i mnoge druge aplikacije do kojih vam je stalo;

- Koristite glasovnu komandu Siri.

 

Koji su koraci povezivanja Apple Carplay sa vašim iPhone 13?

Za početak, obavezno uključite paljenje vašeg vozila da biste ga pokrenuli. Kada to uradite, postoje dva načina da povežete svoj iPhone 13 sa Apple Carplay-om. U prvom slučaju, trebalo bi da koristite kabal, au drugom slučaju, proći ćete sa Bluetooth vezom.

 

Prva opcija : žičano povezivanje

Biće vam potreban kabal visokog kvaliteta (po mogućnosti Apple sertifikovan) da povežete svoj iPhone 13 sa USB portom na konzoli automobila. Da biste to uradili, postavite jedan kraj kabla na utičnicu za punjenje iPhone 13, a zatim povežite drugi kraj na USB port automobila.

 

Druga opcija : bežična veza

I dalje se zove Bluetooth veza, ova vrsta veze se ostvaruje uparivanjem dva uređaja. Prvo aktivirajte Bluetooth na svom iPhone 13, a zatim zajedno na konzoli vozila. Zatim idite na svoj telefon i pratite dole navedene korake: Podešavanja/ Opšte/ Carplay/ Dostupni automobili/ Zatim odaberite svoj. Potvrdite radnju nakon toga i gotovi ste. Ako i dalje imate problema, ne ustručavajte se da konsultujete uputstvo za automobil da biste saznali kako da postupite.