Kako popraviti RNEG navigaciju?

Kako popraviti RNEG navigaciju?

KAKO POPRAVITI RNEG NAVIGACIJU?

Najefikasniji način za popravku RNEG navigacije je da pozovete specijaliste ili da taj zadatak poverite samom proizvođaču. Međutim, ovo nije jedini način, iako je najefikasniji. Možete sami da popravite svoju navigaciju bez pomoći. Pokazaćemo vam kako!

 

Problemi koji mogu sprečiti RNEG navigaciju da radi

Vozite Peugeot/Citroen, a vaša navigacija vam je otkazala, ili barem ima neke kvarove. Pre nego što razmotrite popravku RNEG navigacije, neophodno je biti svestan različitih problema koji mogu izazvati kvar. Samo ako znate šta su to, znaćete koje mere predostrožnosti treba preduzeti da sprečite da se vaša navigacija pokvari i šta da radite ako se neizbežno desi. U stvari, najčešća pojava koja često uzrokuje kvar elektronskih uređaja je intenzivno nakupljanje prašine. Drugi element koji često uzrokuje kvarove je vlažnost okolnog vazduha. Možda je teško poverovati, ali ova dva fenomena mogu potpuno uništiti RNEG navigaciju.

Što se tiče konkretnijih kvarova RNEG navigacije, postoje problemi sa antenom koji uzrokuju da navigacija emituje statički šum. Kvar navigacije takođe može biti povezan sa slučajnim pražnjenjem baterije. Takođe, neispravnost unutrašnjeg mehanizma za fiksiranje navigacije može izazvati smetnje u zvuku, zvukove prženja itd. U svakom slučaju, izvor problema se mora identifikovati da bi se popravila RNEG navigacija.

 

Kako popraviti RNEG navigaciju

Popravka RNEG navigacije može biti složen zadatak, posebno za nekoga ko nema iskustva. Zato preporučujemo da pozovete profesionalca ako imate problem. Međutim, ako ste „majstor za sve zanate“ koji se oseća sposobnim, možda ćete uspeti ako sledite naše osnovne savete. Da biste popravili RNEG navigaciju, prvo morate izvršiti kompletnu dijagnostiku da biste identifikovali izvor problema. Na primer, ekran ostaje crn, nema zvuka koji emituje radio, GPS ne pronalazi vašu lokaciju, ne prestaje da se restartuje,... Kada se identifikuje izvor, možete nastaviti korak po korak da popravite svoju RNEG navigaciju.

 

Metode popravke za RNEG navigaciju

Ako navigacija pravi statičnu buku, problem je verovatno u anteni. Rešenje u ovom slučaju je zamena antene ili korišćenje adaptera za radio antenu. S druge strane, ako navigacija emituje zvukove slične prženju, sigurno je oštećen filter za suzbijanje. Neophodno je da ga uklonite i zamenite ispravnim, to zahteva otvaranje navigacije za zamenu dela.

Kada navigacija ima problema sa zvukom (veoma slaba jačina), morate razmisliti o mehanizmu za fiksiranje. Potrebno je rastaviti, očistiti i ponovo pokrenuti sa radom. Ovi uređaji su često u kontaktu sa prašinom. Ako ne vidite nikakvu promenu, to znači da morate da je promenite.

S druge strane, ako navigacija ne radi uprkos svim vašim pokušajima, verovatno je matična ploča ta koja je pogođena. U ovom slučaju, najbolje rešenje bi bilo da konsultujete uputstvo za upotrebu ili jednostavno da pozovete profesionalca koji će moći da vas posavetuje kako da zamenite navigaciju sa vrhunskom polovnom, bez potrebe da uzimate novu.

Podsećanja radi, ako odlučite da zamenite svoju navigaciju korišćenom, moraćete da je telekodirate, odnosno moraćete ručno da upišete broj šasije (VIN) preko Peugeot dijagnostičkog kućišta. . Peugeot Citroen salon neće hteti da to uradi jer niste kod njih kupili novi deo za 900€, nema potrebe da gubite vreme, tražite direktno elektrotehničara koji radi dijagnostiku na sajtovima sa malim oglasima, između 30-50 € po intervenciji.

 

Mere predostrožnosti koje treba preduzeti

Da biste sprečili da se vaša RNEG navigacija ne pokvari, morate je zaštititi od dva neprijatelja: prašine i vlage. Takođe, morate da se uverite da se baterija slučajno ne isprazni tako što ćete je promeniti kada je to potrebno, jer bez obzira na marku vozila, elektronika vazdušnih jastuka i navigacije često prepliću u elektronskim kvarovima.