Kako pokrenuti Carplay u Pioneer navigaciji?

Kako pokrenuti Carplay u Pioneer navigaciji?

Kako pokrenuti Carplay u Pioneer navigaciji?

Danas, zahvaljujući Carplay tehnologiji, korisnik već može bez poteškoća da uveze svoje Apple okruženje u svoje vozilo. Sve što im treba je funkcija Carplay i nekoliko osnovnih radnji da to urade. Međutim, pristup Apple Carplay-u varira od modela vozila do modela. Šta je sa Pioneer kompletom? Pratite ovu stranicu za odgovor na ovo pitanje!

 

APPLE CARPLAY : ŠTA JE TO?

Carplay uređaj je alatka koja revolucioniše način na koji koristite telefon tokom vožnje. S obzirom na važnost iPhone-a, gotovo je nemoguće da ih se rešite čak i kada vozite svoj automobil. Nažalost, to vam ne ide u prilog, jer jurnjava dva zeca odjednom nikada nije isplativa. Carplay rešava ovaj problem dupliranjem ekrana mobilnog telefona direktno na vašem vozilu. Kao rezultat toga, lakše ćete koristiti svoj mobilni telefon dok ćete imati koristi od bolje pomoći u kontrolisanju vašeg automobila.

 

KOJE KARAKTERISTIKE IMATE OD KORIŠĆENJA APPLE CARPLAY?

Koncept je da vam ponudi primeran infotainment sa ključem za koncentraciju da biste izbegli saobraćajne nesreće. Carplay pored toga što deluje kao vaš kopilot omogućava vam da:

- Neka interfejs vašeg iPhone-a bude na displeju vaše navigacije;

- Telefonirajte bez dodirivanja mobilnog telefona;

- U interakciji sa drugim ljudima ne skidajući pogled sa puta;

- Pustite svoj omiljeni multimedijalni sadržaj;

- Uživajte u uslugama Navigacije kao i u drugim aplikacijama kao što su Waze, WhatsApp Business i mnoge druge.

- Imati pristup Siri glasovnoj komandi;

- Lakše obavljajte strateške zadatke u vozilu.

 

POKRETANJE CARPLAY-a U PIONEER NAVIGACIJI : KAKO DA TO URADITE?

Da biste to postigli, morate imati odgovarajući hardver. Odnosno, najmanje iPhone 5. generacije. Nakon toga, trebalo bi da se uverite da vaša Pioneer navigacija ima instaliran Apple Carplay, inače bi bilo nemoguće pokrenuti aplikaciju. Ako vaš Pioneer-ov dekoder ima Apple Carplay, sve što treba da uradite je da povežete iPhone sa interfejsom vozila. Ovaj proces se može obaviti u dve faze. S jedne strane, to je žičana veza i bežična s druge strane.

 

Žičana veza

Ovo je najčešći metod koji se koristi na Pioneer navigacijama. Sastoji se od korišćenja kabla pametnog telefona da biste ga priključili u USB port navigacije. Kada se poveže, klasični Pioneer ekran će se automatski prebaciti na Apple interfejs. Od tog trenutka, Carplay je funkcionalan i možete izvršavati komande po vašem izboru.

 

Bežična veza

Ovaj metod povezivanja zahteva da se Bluetooth uključi na različitim uređajima koji će biti upareni. Neki Pioneer modeli nemaju ovu funkciju (ne paničite, zato se preporučuje prva metoda). Sve dok imate Bluetooth režim na svojoj navigaciji, moraćete da uspostavite vezu između dva uređaja da biste imali koristi od Carplay-a.