Kako koristiti Carplay u Clio 5?

Kako koristiti Carplay u Clio 5?

Kako koristiti Carplay u Clio 5?

 

CarPlay je među najpopularnijim sistemima među vozačima. Funkcionalnosti koje nudi ova tehnologija koju je razvio Apple dopadaju se svima. Da biste u potpunosti iskoristili ovaj sistem, važno je znati kako koristiti CarPlay u svom Clio 5. Mi pokazujemo poentu!

 

KARAKTERISTIKE CARPLAY-a ZA CLIO 5

Imati CarPlay u Clio 5 je garancija uživanja u desetak karakteristika. Apple je ovu tehnologiju pažljivo razvio kako bi vozačima omogućio sigurnu vožnju, istovremeno uživajući u svim mogućnostima dostupnim na bordu.

Apple CarPlay je kompatibilan sa komandama na upravljaču, što omogućava vozaču da koristi sve opcije dostupne na dodirnom ekranu svog Clia 5, a da ne mora da dodiruje kontrolnu tablu. Pored toga, može da koristi glasovnog asistenta Siri za slušanje muzike, pozivanje prijatelja, slanje poruke, navigaciju GPS-om itd.

CarPlay takođe omogućava vozaču da ima desetine aplikacija na stereo uređajima automobila, kao što su Spotify, Apple Music, Waze, Pandora, Audible, Google Maps itd.

Ako još nemate Apple CarPlay u svom Cliou, znajte da je vreme da ga instalirate. Nećete biti razočarani!

 

KORIŠĆENJE CARPLAY-a U CLIO 5

Da biste iskoristili sve funkcije koje nudi ovaj sistem, prvo morate da proverite da li je vaš Clio 5 kompatibilan sa CarPlay. Ako jeste, funkcija „Projekcija pametnog telefona“ će se pojaviti u meniju ekrana vaše navigacije. Ako ne, jednostavno ga morate aktivirati. Da biste to uradili, jednostavno kontaktirajte proizvođača!

Da biste koristili CarPlay, evo sledećih koraka:

- Povežite iPhone sa USB portom navigacije;

- Sledite uputstva prikazana na ekranu;

- Pritisnite dugme "3";

Prateći gornje korake, CarPlay će se automatski pojaviti na ekranu kontrolne table. Tako ćete moći da iskoristite sve funkcionalnosti koje nudi ovaj sistem.

Ako se sistem ne pojavi na ekranu, ponovite postupak.