Kako izbrisati obaveštenja o porukama sa Apple Carplay-a

Kako izbrisati obaveštenja o porukama sa Apple Carplay-a

Kako izbrisati obaveštenja o porukama sa Apple Carplay-a

Zamislite da pratite uputstva iz informativno-zabavnog sistema vašeg automobila na putu koji se lagano vozi dok ne dobijete poruku koja blokira većinu ekrana. Šteta, zar ne? Apple CarPlay je toliko intuitivan da možete da slušate muziku, pregledate mape i primate informacije u bilo kom trenutku. Ali kada se poruka pojavi, stvari postaju malo komplikovanije. Još gore, ne možete odmah da izbrišete obaveštenja. Na sreću, postoji način da izbrišete poruke i druga obaveštenja sa Apple CarPlay-a.

Metoda je jednostavna i laka i traje jedva minut. Štaviše, možete da prilagodite obaveštenja iz drugih aplikacija direktno na svom slatkom iPhone-u.

Sada kada je to rešeno, hajde da vidimo kako da uklonite obaveštenja o porukama sa Apple CarPlay-a.

 

KAKO IZBRISATI OBAVEŠTENJE O PORUKAMA

Uklanjanje obaveštenja o porukama je veoma jednostavno.

Korak 1: Otvorite Podešavanja na iPhone-u koji često koristite za povezivanje sa automobilom, a zatim dodirnite Obaveštenja.

Ovo će prikazati sve aplikacije koje rade na iPhone-u i njihova podešavanja.

Korak 2: Pomerite se nadole dok ne vidite opciju Poruke. Kliknite na njega da biste videli sva podešavanja obaveštenja.

Sve što treba da uradite je da omogućite opciju „Prikaži u CarPlay-u“. Više kontekstualnih poruka.

Trenutno, iOS nudi podešavanja obaveštenja po aplikaciji, koja rade sa nekoliko aplikacija za razmenu poruka kao što su WhatsApp, Podsetnici ili FaceTime. Sve što treba da uradite je da odete u podešavanja obaveštenja relevantne aplikacije i izvršite potrebne promene.

Postoje neka ograničenja kada isključite obaveštenja za određene aplikacije na CarPlay-u. Drugo, kada je vaš telefon povezan, iPhone vas neće obavestiti o video ili audio pozivu. Iako cenim da infotainment sistem mog automobila više nije hakovan iskačućim porukama, često propuštam važna obaveštenja u video pozivima i grupama.

Dobra vest je da možete lako da promenite podešavanja. Dakle, za one dane kada možete da prođete sa velikim iskačućim prozorima sa obaveštenjima.

 

ALTERNATIVNO REŠENJE : OMOGUĆITE REŽIM PODEŠAVANJA ČITAČA

Ako ne želite da omogućite ili onemogućite podešavanja obaveštenja, možete da koristite režim fokusa da biste prilagodili podešavanja po svom ukusu. Ovo vam omogućava da izaberete kontakte koji vam mogu zvati i slati poruke. Kao rezultat toga, možete videti samo važne informacije o informativno-zabavnom sistemu automobila. Što se tiče ostalih, uvek možete izabrati da im pošaljete automatski odgovor. Još zanimljivije, ovaj režim se aktivira kada je vaš telefon povezan na CarPlay.

Na sreću, omogućavanje režima vožnje je veoma jednostavno.

Korak 1: Idite na Podešavanja na svom iPhone-u i izaberite Fokus. Zatim dodirnite ikonu Još u gornjem desnom uglu i izaberite Režim vožnje.

Ako vam je ovo prvi put, sistem će vam dati pregled režima i voditi vas kroz proces podešavanja.

Korak 2: Kliknite na dugme Dodaj da biste izabrali važne kontakte sa liste i kliknite na dugme Dozvoli.

Korak 3: Sada se pomerite nadole i kliknite na opciju ispod opcije automatske aktivacije. Zatim aktivirajte opciju aktivacije sa Carplay-om i sačuvajte podešavanja.

Jedna od prednosti ovog režima je što možete ručno da izaberete kontakte koji vas mogu ometati tokom vožnje. Štaviše, u bilo kom trenutku možete dodati nove kontakte na listu ljudi. Jednostavno kliknite na opciju „Ljudi“ da biste dodali novi kontakt.

Međutim, ako ste zabrinuti da biste propustili važan poziv, trebalo bi da označite opciju Dozvoli dolazne pozive. Dakle, ako imate listu favorita, možete promeniti podešavanja tako da favoriti mogu da vas kontaktiraju kada ponovo pozovu.

Da biste izvršili ovu promenu, kliknite na Ljudi i izaberite Omiljeni pod Takođe dozvoli.

Pored vožnje, Fokus ima mnogo drugih režima, kao što su spavanje, fitnes i koncentracija.

 

PRILAGOĐAVAJTE OBAVEŠTENJA

Trenutno vam CarPlay ne pruža mnogo opcija za prilagođavanje obaveštenja na CarPlay-u. Međutim, postoji odlična opcija koja se zove Najavi poruku, gde će vam Siri čitati sve nove poruke.

Korak 1: Idite na podešavanja obaveštenja i izaberite Obaveštenja o obaveštenjima.

CarPlay podržava samo internu aplikaciju za razmenu poruka, aplikacije kao što su WhatsApp ili Signal još uvek nisu podržane.

Korak 2: Zatim kliknite na opciju Najavi novu poruku.

Svaki put kada pokrenete CarPlay, on naglas najavljuje dolazne poruke, omogućavajući vam da vozite sa minimalnim ometanjem. Ne zaboravite da onemogućite ovo podešavanje kada ste na sastanku ili imate posao.

 

STOP DRIVING

Apple CarPlay je savršen most između vašeg iPhone-a i infotainment sistema vašeg automobila, a pravo podešavanje vam može pomoći da izvučete maksimum iz njega. Samo priključite kabal i to je to. Da li ste znali da postoje bežični CarPlay adapteri? Povoljne-navigacije nude adaptere za pravljenje vašeg originalnog Apple Carplay-a koji je ožičen bežičnim putem Wi-Fi i Bluetooth, samo uključite adapter u PLUG and PLAY i gotovi ste. Na ovaj način, ne morate da priključite USB kabal da biste izvršili neku radnju.

Ako i dalje želite da imate vizuelnu kontrolu nad svojim iPhone-om pored ekrana na kontrolnoj tabli, jednostavno dodajte držač telefona kao što je sledeće: