Kako instalirati Carplay na BMW XM?

Kako instalirati Carplay na BMW XM?

Kako instalirati Carplay na BMW XM?

Kako instalirati Carplay na BMW XM?

Korišćenje telefona tokom vožnje je nezakonito i rizikujete da dobijete kaznu i izgubite bodove. Međutim, postoje hitne situacije kada treba da koristimo telefon. U ovim trenucima je neophodno koristiti Carplay i saznaćemo kako da ga koristimo na potpuno novom SUV, BMW XM.

ŠTA JE CARPLAY?

Carplay je integrisani operativni sistem koji je razvio Apple da bi omogućio vozačima da povežu svoj iPhone sa svojim automobilom kako bi pristupili svojim aplikacijama, muzičkim uslugama, navigacionim uređajima i porukama. Ova aplikacija će omogućiti vozačima da se fokusiraju na put dok uvek imaju sliku ispred očiju na velikom ekranu osetljivom na dodir svog BMW XM.

Carplay je dostupan ako posedujete BMW XM, a ovaj model vam daje mogućnost da aktivirate „Siri“ glasovni asistent pritiskom na dugme direktno na volanu. Tako da možete voziti dok pazite na put.

ZAŠTO KORISTITI CARPLAY?

Sa Carplay-om možete da pristupite svim aplikacijama na svom iPhone-u dok se vozite u svom BMM XM, a da ne skidate pogled sa puta. Više ne morate da se zaustavljate usput da biste uputili poziv, pustili muziku ili promenili rutu.

Carplay se može koristiti ručno, tj. možete pisati direktno na ekranu ili upravljati glasom pomoću Siri preko kontrolnog sistema BMW XM. Važno je napomenuti da morate imati najmanje iPhone 5.

Kako da povežete svoj iPhone na Carplay u BMW XM?

Najlakše i najbrže rešenje je da koristite svoj iPhone kabal za punjenje. Nakon pokretanja automobila, jednostavno priključite kabal u USB port na vašem BMW XM. Ovaj metod važi samo ako imate kabal (naravno u dobrom stanju) sa sobom. Vozilo će vas pitati da li želite da koristite Carplay, što jednostavno morate da potvrdite.

Druga mogućnost je da koristite Bluetooth vezu da biste uživali u Carplay-u na vašem BMW XM, a kao što ćemo videti za trenutak nije komplikovano za implementaciju.

Hajde da zajedno pogledamo korake:

  • Omogućite Bluetooth na svom iPhone-u i uverite se da je Bluetooth vidljiv drugim uređajima;
  • Izvršite pretragu koristeći ekran vašeg BMW XM;
  • Izaberite ime svog telefona sa liste koja se pojavi;
  • Unesite prikazani sigurnosni kod i potvrdite.

Kada se svi ovi koraci završe, Carplay će se automatski pojaviti na ekranu vašeg BMW XM.

KAKO KORISTITI CARPLAY NA BMW XM?

Jednom kada pokrenete Carplay, možete da koristite razne aplikacije dok pazite na put da biste izbegli nesreće. Možete slušati najnoviji album svog omiljenog izvođača ili najnoviju knjigu svog omiljenog autora, ako vas zanima književnost. Takođe možete da koristite programe za GPS navigaciju kao što su Waze ili Apple Maps.

Ako vam još uvek nije zgodno da ručno koristite Carplay, na volanu vašeg BMW XM, nalazi se mala ikona. Ona vam daje mogućnost korišćenja sistema za prepoznavanje glasa "Siri". Na primer, moći ćete da zamolite Siri da vam pokaže najbrži put do vašeg doma.

U svakom slučaju, Carplay na vašem BMW XM pruža vam svu udobnost koja vam je potrebna za dobar provod.

Naravno, ništa od ovoga vas ne oslobađa oprezne vožnje na putu, kako biste osigurali svoju bezbednost.

Ako posedujete stariji BMW i želite da uživate u Apple Carplay-u direktno na svom originalnom ekranu, potrebno je da instalirate jedan od naših Carplay modula.