Kako instalirati Android Auto u Alfa Stelvio?

Kako instalirati Android Auto u Alfa Stelvio?

Kako instalirati Android Auto u Alfa Stelvio?

Poslednjih godina Android Auto je postao jedan od najpopularnijih sistema u automobilu koji koriste vozači. U stvari, neke marke ga čak integrišu u svoja vozila. U Alfi Stelvio nema ničeg boljeg od upotrebe ove tehnologije. Pa kako instalirati Android Auto u Alfa Stelvio? Dajemo vam objašnjenje.

 

ZAŠTO ANDROID AUTO U ALFA STELVIO?

Imati Android Auto u Alfa Stelvio znači da ćete zagarantovano uživati u desetak funkcija na bordu. Jednostavno povežite telefon sa kontrolnom tablom i aplikacije će se automatski pojaviti na ekranu automobila. Dakle, moguće je koristiti GPS aplikaciju, koristiti glasovne komande za slanje DM-a. Moguće je čak i telefoniranje bez skidanja ruku sa volana. Na ovaj način ćete ostati fokusirani na put.

Pomoću glasovnog asistenta vozač može da traži rutu, sluša muziku, upućuje pozive, proverava vreme itd. Mogućnosti se povećavaju.

Da biste iskoristili sve gore pomenute funkcije, neophodno je da imate navigaciju kompatibilnu sa Android Auto. Ako ne, možete da instalirate model koji je kompatibilan sa ovim sistemom u automobilu.

 

KORACI ZA UGRADNJU ANDROID AUTO U ALFA STELVIO

Ako vaš telefon ima Android 10, Android Auto će biti ugrađen direktno u vaš uređaj. U suprotnom, potrebno je da preuzmete Android Auto iz Play prodavnice i instalirate ga na pametni telefon.

Posle toga treba da povežete telefon sa automobilom. Da biste to uradili, jednostavno ga povežite putem USB kabla ili Bluetooth-a.

Da biste iskoristili Android Auto na bordu, evo sledećih koraka:

- Upaliti auto;

- Pokrenite Android Auto na telefonu;

- Povežite telefon pomoću USB kabla ili Bluetooth-a;

- Aktivirajte Bluetooth (ako odaberete ovu opciju);

- Izaberite Android Auto na kontrolnoj tabli;

To je to, sistem u automobilu će se automatski prikazati na ekranu automobila.

Snažno vam savetujemo da koristite glasovnog asistenta da biste koristili različite funkcionalnosti sistema i bezbedno vozili.

Ovaj metod je naravno adekvatan ako imate Android Auto instaliran u svom Stelvio-u.

Ako to ne učinite, samo instalirajte naš Apple Carplay i Android Auto modul za Stelvio, kompletni vodič za instalaciju možete pronaći OVDE.