Kako imati kameru za vožnju unazad u svom automobilu?

Kako imati kameru za vožnju unazad u svom automobilu?

Kako imati kameru za vožnju unazad u svom automobilu?

Kamera za vožnju unazad je vrlo efikasna oprema u vozilu. Kao što verovatno znate, koristi se za gledanje prepreka u zadnjem delu automobila. Modeli zadnjih kamera su sve brojniji i kompatibilni su sa svim automobilima. Kako je imati u svom automobilu?

 

Koju kameru za vožnju unazad odabrati?

Da biste u automobilu imali kameru za vožnju unazad, evo kriterijuma koje treba uzeti u obzir da biste napravili najbolji izbor:

- Sa ekranom ili bez njega: neki modeli rade bez ekrana u automobilu, već jednostavno iz aplikacije za pametni telefon. Postoje i kamere za vožnju unazad koje se mogu učvrstiti u putničkom prostoru ili takozvani modeli „retrovizora”;

- Sa ili bez žica: najjednostavniji način je odabir bežičnog modela;

- Ugao kamere: odaberite kameru sa uglom gledanja između 100 ° i 180 °.

- Kvalitet slike;

 

Imajte kameru za vožnju unazad u svom automobilu

Instalacija bežične sigurnosne kamere završava se za nekoliko minuta. Jednostavno je prikačite na vrh registarske pločice u nivou branika.

Pre nego što prikačite ekran kamere na kontrolnu tablu, ne zaboravite da odspojite akumulator vozila. Ako imate navigaciju sa ekranom, postoje kamere koje se prilično lako mogu povezati sa navigacijom, kao što je TomTom Renault GPS auto-kamera za vožnju unazad, koju nudimo u našoj internet prodavnici. Za ovaj model, samo ga priključite u namenski RCA video ulaz i to je to!

Imajte žičanu kameru za vožnju unazad.

Iako je bežična kamera za vožnju unazad najpopularniji model među vozačima, neki radije koriste žičanu kameru za vožnju unazad. U tom slučaju instalacija može potrajati. Prvo se mora ukloniti registarska tablica da bi se kamera povezala sa žicama za vožnju unazad u automobilu. Prvu žicu ekrana morate spojiti na masu, a drugu na rezervna svetla. Upozorenje! Ne režite nikakve kablove za napajanje.

Bez obzira na odabrani model kamere za vožnju unazad, proizvođač će vam poslati priručnik za montažu koji sadrži sve korake koje treba slediti za njegovu instalaciju u skladu sa pravilima.