Kako imati Android interfejs na Carplay-u?

Kako imati Android interfejs na Carplay-u?

Kako imati Android interfejs na Carplay-u?

Carplay je opcija koja vam omogućava da obavite nekoliko zadataka dok vozite automobil. Da biste iskoristili ovu uslugu, morate je prvo instalirati na automobil. Postoje tri načina za instaliranje carplay -a na Android interfejs, to možete učiniti putem USB -a ili bez njega, a takođe i sa Android telefonom. U ovom članku saznajte korake koje treba slediti za uspešno instaliranje Android interfejsa na carplay u zavisnosti od načina.

 

INSTALIRANJE ANDROID INTERFEJSA NA CARPLAYU SA USB KABLOM

Ne možete uspešno instalirati Android Carplay interfejs na svoje vozilo samo ako ga priključite na originalni USB. Važno je pratiti korake.

 

PRIPREMA TELEFONA I VOZILA

Da bi instalacija bila uspešna, telefon na kome će aplikacija biti instalirana mora imati potrebnu konfiguraciju za ovu vrstu programiranja. Zatim, automobil mora biti kompatibilan sa Android auto -om, a aplikacija mora biti aktivirana sa njenim postavkama. Mobilni telefon mora imati stabilnu i dovoljno brzu mobilnu vezu za prenos podataka.

 

POVEZIVANJE TELEFONA SA VOZILOM

Pre svega, potrebno je uključiti kontakt vozila pre nego što povežete laptop. Zatim, USB kabal mora biti priključen u USB port vozila. Drugi kraj ključa treba staviti u Android telefon.

Zatim, korisnik ima mogućnost da preuzme aplikaciju carplay ili koristi stariju verziju. Tada će se prikazati uputstva i treba ih slediti da biste dovršili konfiguraciju. Sledeći korak je pokretanje carplay -a odabirom aplikacije na ekranu automobila.

Bežično instaliranje Android interfejsa na Carplay

Prilikom prvog povezivanja telefona sa vozilom, prvo ih morate povezati putem Bluetooth veze. Za optimalan rad, Wi-Fi, Bluetooth i usluge zasnovane na lokaciji moraju ostati omogućene kada se pokrene podešavanje. Nakon preuzimanja aplikacije, pokretanje bežičnog igranja automobila može potrajati duže.

 

INSTALIRANJE ANDROID INTERFEJSA NA CARPLAYU SA TELEFONOM

Pre svega, potreban vam je mobilni telefon sa Androidom 6.0 ili novijim. Što je verzija naprednija, performanse su bolje. Zatim morate da preuzmete aplikaciju i otvorite je sa mobilnog telefona ako je u pitanju Android 10, a konfiguracija će biti izvršena kada sledite sva uputstva.

Neophodno je da mobilni telefon ima dobru vezu, zato je preporučljivo koristiti Wi-Fi vezu. Carplay se takođe može automatski pokrenuti ako je telefon prethodno bio povezan sa Bluetooth -om automobila. Jednostavno izaberite uređaj i aktivirajte pokretanje.

Carplay se može instalirati sa ili bez USB kabla, a takođe i preko Android telefona. Svaka metoda zahteva korake specifične za korišćenu tehniku. Ako želite da carplay dobro radi, instalaciju morate izvršiti prema uputstvima. U slučaju problema, ne ustručavajte se kontaktirati lokalnog distributera.