Kako da instaliram Carplay u svoj Touareg?

Kako da instaliram Carplay u svoj Touareg?

Kako da instaliram Carplay u svoj Touareg?

Nalazimo se u eri u kojoj je mobilni telefon postao naš najbolji saputnik. Gde god da smo i kad god želimo, imamo to sa sobom. Ali, veoma je nepoželjno biti za volanom dok rukujete pametnim telefonom. Možete se uvaliti u nevolje. Dakle, američki gigant Apple je razvio tehnologiju koja vam omogućava da uspostavite interakciju između vašeg telefona i Volkswagen Touarega. Kako iskoristiti ovu funkciju? Ovaj članak vam govori sve što treba da znate da biste izašli iz toga.

 

ŠTA JE CARPLAY?

Kao što ime govori, to je alatka koja će vam, kada se jednom instalira u vaš Touareg, pomoći da uživate u pametnom telefonu dok vozite sa lakoćom. Uz Carplay, imate mogućnost da kontrolišete svoj telefon preko kontrolne table. To je odličan način da kombinujete vožnju i zabavu na bezbedan način.

 

RAZUMEVANJE I ZNAČAJ CARPLAY U SVETU AUTOMOBILA

Pre nego što pokušamo da razumemo idealan proces za instaliranje aplikacije Carplay u svoj Touareg, hajde da prvo razmotrimo razloge zašto bi trebalo da koristite ovu alatku. Zaista, moramo priznati da se većina saobraćajnih nezgoda dešava zbog činjenice da vozači manipulišu svojim mobilnim telefonom tokom vožnje. To im odvlači pažnju i nažalost dovodi ih u nepoželjne situacije. Carplay stoga interveniše da:

- Obezbedite vođenu pomoć u vožnji vašeg Touarega;

- Imajte kontrolu nad svojim iPhone-om tokom vožnje;

- Šaljite poruke svojim najmilijima u potpunoj privatnosti;

- Imajte pristup Siri glasovnoj komandi;

- Upućivanje i primanje poziva;

- Imati predstavu o situaciji u saobraćaju kako bi mudro promenio kurs;

- Usvojite dobre vozačke navike i izbegnite gubljenje bodova na vašoj dozvoli;

- Izbegavajte saobraćajne nezgode itd.

 

SAVRŠEN KORAK ZA UGRADNJU CARPLAY-a U VAŠ TOUAREG

Međutim, treba da znate da je instaliranje Carplay-a u vaš Touareg jednostavno i da će trajati samo nekoliko minuta. Morate da :

Imate 2 moguća rešenja:

 

Instalirajte Carplay modul za Touareg iz 2010

Carplay modul će vam omogućiti da zadržite svoj originalni ekran, ekran osetljiv na dodir, komande na volanu, korišćenje Volkswagen menija, ... dok ćete u svakom trenutku moći da pokrenete Apple Carplay / Android Auto direktno na ekranu. Modul je naravno dostupan u našoj prodavnici.

Evo video snimka:

 

Instalirajte Carplay kompatibilan GPS za Touareg pre 2010

Ako imate malo starije vozilo, postoji i rešenje za vas koje je da zamenite svoj trenutni set sa Apple Carplay kompatibilnim Android setom.

Instalacija se vrši jednostavnim vađenjem vašeg trenutnog kompleta i zamenom novim setom jednostavnim povezivanjem utikača za napajanje sa originalnim. Ništa mnogo komplikovano.

 

POKRENITE CARPLAY U SVOM TOUAREGU

 

Uključite svoj Touareg

Pozvani ste da pokrenete svoje vozilo kako biste mogli da uspostavite savršenu vezu sa aplikacijom.

 

Aktivitajte Carplay na svom Touaregu

Postoje dve različite metode za aktiviranje Carplay-a na vašem Touaregu. Prvi je da koristite USB port dok drugi da koristite Bluetooth.

 

Preko USB-a

U ovom slučaju, moraćete da koristite samo kabal za punjenje vašeg iPhone-a, koji ćete naknadno uključiti u svoj Touareg na USB. Ikona veze će se pojaviti kada se veza uspostavi.

 

Preko Bluetooth-a

U drugom slučaju, prvo bi trebalo da uključite Bluetooth režim vašeg iPhone-a. Nakon toga, počećete da tražite Bluetooth uređaje sa konzole vašeg Volkswagen Touarega. Biće vam predstavljena lista i samo ćete morati da izaberete svoj uređaj. Na kraju, trebalo bi da potvrdite deljenje Bluetooth veze sa vašeg iPhone-a. A kada završite, na vašem Touaregu će se pojaviti i ikona za potvrdu instalacije.

Sve u svemu, Carplay se brzo instalira na vaš Touareg i odmah počinje sa radom. Da biste ga koristili, koristite meni koji vam se nudi i pristupite svojim omiljenim aplikacijama.