Kako da deaktiviram Apple Carplay?

Kako da deaktiviram Apple Carplay?

Kako da deaktiviram Apple Carplay?

Kao što verovatno znate, Apple CarPlay je prisutan u velikom broju vozila. Funkcionalnosti koje nudi pomenuti sistem su sve brojnije, pa odatle je i njegov uspeh na četiri strane sveta. U nekim situacijama, a posebno kada se iPhone skoro isprazni. Pa, kako deaktivirati Apple CarPlay?

Da biste deaktivirali ovaj sistem, postoje dva načina:

- Isključite iPhone iz USB porta;

- Onemogućite WiFi (ako CarPlay radi u bežičnom režimu);

Mi pravimo akcije!

 

DEAKTIVIRAJTE CARPLAY PREKIDANJEM IPHONEA

Ako vaš CarPlay za rad zahteva USB vezu vašeg iPhone-a, jednostavno ga priključite da biste deaktivirali ovaj sistem.

Takođe je moguće onemogućiti Apple CarPlay sa dodirnog ekrana automobila. Kako? Na kontrolnoj tabli, i bez obzira na model vašeg vozila, opcija „deaktiviraj“ se obično nalazi u „Podešavanjima“.

Takođe je moguće onemogućiti aplikaciju sa vašeg iPhone-a. Dakle, CarPlay se ne pokreće automatski kada se nađete u vozilu. Da biste to uradili, evo koraka koje treba slediti:

- Idite na „Podešavanja“ na vašem iPhone-u;

- Kliknite na "Vreme ekrana";

- Dodirnite „Sadržaj i privatnost“;

- Omogućiti ograničenja;

- Kliknite na „Dozvoli aplikacije;

- Deaktiviraj“ CarPlay;

 

ONESPOSOBITE WIFI

U nekim vozilima je moguće imati CarPlay u bežičnom režimu, putem opcije „WiFi“. U ovom slučaju, samo treba da onemogućite WiFi da se CarPlay ne pojavi na ekranu osetljivom na dodir automobila. Jednostavno je, brzo i efikasno.

Za ljude koji koriste USB adapter da bi CarPlay ugradili u svoj automobil, jednostavno isključite taj uređaj da biste onemogućili Appleov sistem.

Eto, sada znate kako da deaktivirate CarPlay, bez obzira na koji metod koristite da ova tehnologija radi u vašem automobilu. Deaktivacija se vrši za nekoliko sekundi i ne zahteva nikakva posebna znanja.