Kako aktivirati Mirrolink ?

Kako aktivirati Mirrolink ?

Kako aktivirati Mirrolink ?

Mirrolink je jedna od najboljih tehnologija u automobilskom svetu. Kao i Carplay i mnogi drugi, Mirrolink je godinama postao standard na automobilskom tržištu. Mnogi dizajneri automobila prepoznali su vrednost ove tehnologije i jednoglasni su u pogledu njene efikasnosti. Šta znači Mirrolink? Koja je njegova upotreba, kako ga aktivirati itd.? Ovo su neka od pitanja na koja ćemo odgovoriti u ovom članku. Pratite nas da biste saznali sve o Mirrolink tehnologiji i njenoj aktivaciji. Fokusirajte se!

 

ŠTA SE PODRAZUMEVA POD MIRRORLINK?

Mirrolink je tehnologija koja omogućava povezivanje pametnog telefona sa ekranom automobila. Radeći preko mobilnog uređaja, Mirrolink sistem udvostručuje ekran i neke funkcionalnosti mobilnog telefona na multimedijalnom ekranu motornog vozila (obično je to automobil). Kao rezultat toga, vozač za volanom automobila ima pristup raznim aplikacijama na svom telefonu. Na primer aplikacije kao što su:

- Web pretraživač

- Plejeri multimedijalnog sadržaja

- GPS

- Vremenska prognoza...

Vozač može da obavlja i telefonske pozive, video pozive preko društvene mreže... To može biti WhatsApp, Twitter, Facebook, ...

Da li je Mirrolink kompatibilan sa svim uređajima?

Kao i svaka tehnologija, Mirrolink takođe ima neka ograničenja koja je važno predstaviti. To je uglavnom česta nekompatibilnost ovog ugrađenog sistema sa određenim tipovima uređaja.

Osnovana u okviru Konzorcijuma za povezivanje automobila, Mirrolink tehnologija je obično kompatibilna samo sa određenim brendovima pametnih telefona kao što su: Apple, Samsung, LG, HTC, Huawei, Motorola, Vivo i Oppo, Me i Honor.

Ako u principu samo ovi tipovi telefona mogu da rade sa tehnologijom, treba imati na umu da to u potpunosti nije slučaj. Da, pod uslovom da su spremni za ažuriranja, neki modeli telefona mogu da podržavaju povezani mirror sistem.

 

KOJI JE POSTUPAK AKTIVIRANJA MIRRORLINK-a?

Ako ste bezuspešno pokušali da aktivirate sistem, ne brinite. U nastavku opisujemo ceo postupak kako biste to uradili bez većih poteškoća.

Pre nego što aktivirate Mirrolink, prvo treba da se uverite da je vaš vozni park kompatibilan sa Mirrolink tehnologijom. Drugo, moraćete pažljivo da povežete telefon sa multimedijalnim ekranom automobila. Za ovo se mora koristiti USB kabal.

Zatim morate otvoriti kontrolnu tablu ekrana automobila. Pošto se u ovoj fazi prikazuje meni „za više parametara veze“, moraćete da pritisnete dugme koje ga označava. Zatim pritisnite drugo dugme sa naslovom Mirrolink. Na kraju, pritisnite dugme „Poveži se sa vozilom preko USB-a“ da biste aktivirali Mirrolink sistem.

Ovo je postupak aktivacije. Pratite opisane korake da biste to učinili veoma lako. Odabirom ove tehnologije vaše vrijeme vožnje će biti zadovoljstvo.

Da biste aktivirali Mirror Link sa prethodno instaliranim Carplay modulom, evo video snimka koji objašnjava proces: