Kako aktivirati Carplay na BMW?

Kako aktivirati Carplay na BMW?

Kako aktivirati Carplay na BMW?

BMW je veoma veliki globalni brend specijalizovan za automobile. Objavljen 2014. godine, Apple Carplay je zabeležio značajan uspeh poslednjih godina. Porastao je i postao mnogo više decentralizovan. Mnogi modeli vozila kao i nekoliko proizvođača automobila sada ga podržavaju. Ovo je slučaj sa BMW-om. Ali kako aktivirati Carplay na BMW-u? Odgovor na ovo pitanje možete pronaći u sledećim redovima.

 

KOJE BMW MODELE KORISTI CARPLAY?

Automobili koji podržavaju Apple Carplay to čine standardno ili nude kao opciju. Ovo je slučaj sa svim BMW modelima iz 2016. i kasnije. Postoje i neki raniji modeli koji putem ažuriranja softvera nude mogućnost korišćenja Carplay-a. Klikom ovde, imaćete pristup listi svih BMW modela kompatibilnih sa Apple Carplay.

Uz ovu uslugu, imate pristup većini funkcija dostupnih na vašem iPhone-u. To uključuje Waze, Spotify, Apple Music, usluge razmjene poruka i poziva, navigaciju sa Apple mapama i potpunu kontrolu vaše vožnje.

 

INSTALIRAJTE APPLE CARPLAY U SVOJ BMW

Vozeći BMW, vožnja je bolja kada imate Carplay u vozilu i iPhone kao pametni telefon. Ako su ova dva uslova ispunjena, instalacija Carplay-a će početi njegovom aktivacijom.

 

Aktiviranje Apple Carplay

Važno je napomenuti da je navigacija automobila marke BMW originalno opremljena Carplay-om. Dakle, kao vozač, moraćete samo da vidite da li je proizvođač aktivirao sistem ili ne. Ako se aktivacija ne izvrši, moraćete da kontaktirate profesionalni tim da to uradi.

Kada se aktivacija završi, moraćete da povežete svoj iPhone. Veza se ostvaruje bežično (Bluetooth ili Wi-Fi) ili preko USB porta. Ne treba seći žice. Da biste konfigurisali Carplay, potrebno je preduzeti neke korake.

Na vašem iPhone-u, moraćete da aktivirate Siri glasovni asistent. Zatim morate da povežete automobil sa iPhone-om koristeći Wi-Fi ili Bluetooth. Zatim pratite uputstva čarobnjaka za konfiguraciju.

 

Instalirajte modul u svoj BMW da biste imali Carplay

Može se desiti da vaš BMW nije kompatibilan sa Carplay-om! To je slučaj, na primer, sa nekim modelima pre 2016. U ovom slučaju postoji jednostavna i jeftina alternativa. Nudi vam istu funkcionalnost kao Apple sistem. Ovo je Carplay modul.

To je veoma mali uređaj koji se ugrađuje na navigaciju BMW-a. Njegova instalacija će trajati samo nekoliko minuta. Kada se to uradi, moraćete da pokrenete aplikaciju na navigaciji. Zatim povežite svoj iPhone i možete uživati u vožnji.

Postoji mnogo tutorijala koji će vam pomoći da instalirate. Takođe, moguće je direktno promeniti originalnu navigaciju, onaj koji je postavio BMW trgovac ako imate finansijskih sredstava. Zatim se možete odlučiti za model kompatibilan sa Apple Carplay-om.