Instaliranje Carplay-a u Volvo SX60

Instaliranje Carplay-a u Volvo SX60

Instaliranje Carplay-a u Volvo SX60

Živimo u eri infotainmenta. Da, već možete biti za volanom i još uvek biti informisani i zabavljeni. Carplay je alat koji to omogućava i radi na različitim modelima automobila. Ako, na primer, imate Volvo XC60, možete uživati u performansama Carplay-a. Pa kako da ga instalirate? Koji su kriterijumi koje treba da poštujete? U ovom odeljku saznajte sve što treba da znate da biste započeli.

 

RAZUMEVANJE KARAKTERISTIKA CARPLAY-a

Poznato je da je Carplay alat nudi majistorsku pomoć u vožnji vašeg Volvo XC60. Uz to, imaćete potpuno novo iskustvo sa svojim automobilom. Sa Carplay-om, dani rasejanosti na putu su završeni. Prošli su dani kada morate da se zaustavite na ivici puta da biste odgovorili na poziv ili hitnu poruku. Reč je o uređaju koji vam, osim što vam obezbeđuje vožnju, omogućava da koristite svoj iPhone kako želite. Među njegovim karakteristikama, možemo razlikovati između ostalih:

- Potpuno kontrolisan pristup vašem telefonu čak i ako vozite svoj XC60;

- Uživajte u omiljenim iPhone aplikacijama iza volana vašeg SUV-a;

- Koristite uslugu navigacije da biste izabrali pravi kurs;

- Interakcija sa prijateljima i porodicom;

- Uživajte u svom multimedijalnom sadržaju;

- Koristi Siri;

- Snimajte slike ili video zapise itd.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY NA VOLVO XC60?

Instalacija Carplay-a u vaš SUV je laka ako tačno pratite korake. Ali pre nego što počnete, postoji niz preduslova koji moraju biti ispunjeni da bi se osigurao uspeh operacije.

 

Preduslovi

Trebalo bi da imate najmanje iPhone 5 ili bilo koji drugi model koji koristi iOS 7.1 i noviji. Takođe, vaš Volvo mora biti model 2018. godine ili bilo koji noviji model.

 

Koraci za uspešnu instalaciju

Prvo, uverite se da ste omogućili Carplay i Siri glasovnu komandu na svom iPhone-u. Zatim podesite opciju Početna za Siri pod funkcijom Siri i pretraga tako što ćete pristupiti podešavanjima iPhone-a. U slučaju da to ne možete da uradite, idite na: Podešavanja/Vreme ekrana/Sadržaj i privatnost/Dozvoljene aplikacije/ zatim omogućite Carplay i Siri & Search.

- Povežite svoj pametni telefon sa svojim Volvo XC60 preko USB porta koristeći originalni kabal. Možete isprobati sve USB portove jedan po jedan da biste pronašli pravi. Uputstvo za vozilo će vam dati više informacija.

- Pristupite Carplay-u iz menija „Aplikacije“ na svom Volvo XC60 i prihvatite odredbe i uslove;

- Potvrdite uparivanje tako što ćete potvrditi opciju dozvole na vašem iPhone-u ako se to zatraži. Ovo će vam omogućiti da koristite svoj iPhone sa svojim SUV-om čak i ako je zaključan.

- Ikona aplikacije Carplay će se sada pojaviti na ekranu vašeg Volvo XC60 kada se instalacija završi.

To je sve što vam treba da nabavite Apple Carplay u Volvo XC60.

Naravno, svi naši Carplay moduli za Volvo omogućavaju bežično korišćenje Apple Carplay-a i mogućnost instaliranja zadnje ili prednje kamere ako je nemate.