Instalirajte Carplay u svoj Fiat 500x

Instalirajte Carplay u svoj Fiat 500x

Instalirajte Carplay u svoj Fiat 500x

Carplay koji je razvio Apple, jedan je od najboljih sistema u automobilu. U automobilu vozaču, pored udobnosti, pruža i pravu želju da vozi što duže. Ali zbog prividne složenosti koju može da pokaže, Carplay je ponekad teško instalirati. Šta znači Carplay? Kako ga podešavate u svom Fiat 500X? U ovom članku opisujemo ceo postupak.

 

CARPLAY, JOŠ JEDNA VERZIJA IOS?

Ako vam je ikada palo na pamet da Carplay nije ništa drugo do verzija iOS-a, opustite se, niste pogrešili. To je! Carplay koji je razvio Apple, sada se smatra tehnološkim dostignućem bez premca u svetu automobila. Carplay je sistem koji omogućava proširenje ekrana pametnog telefona na ekran automobila. A ovo omogućava vozaču da obavlja različite radnje kao što su pozivanje, traženje rute pomoću GPS-a, puštanje muzike itd.

 

DA LI JE CARPLAY KORISTAN?

Više nego koristan, Carplay je veoma dobra tehnologija koja je i zabavna i sigurna. Što se tiče bezbednosti, Carplay omogućava vozaču da koristi svoj pametni telefon bez dodirivanja. Dok vozi automobil, vozač može da upućuje pozive (video ili audio), da traži uputstva. Sve to samo uz korišćenje čuvene Siri glasovne komande.

Slanje tekstualnih poruka bez kucanja nijednog slova na tastaturi telefona takođe je moguće preko funkcija Text to Speech i Speech to Text. Sa pristupom multimedijalnim datotekama na svom telefonu, vozač takođe može da pušta muziku.

Međutim, treba napomenuti da proširenje telefona na ekranu automobila uzima u obzir samo alate i funkcionalnosti kompatibilne sa vožnjom.

 

KAKO INSTALIRATI SISTEM U VAŠ FIAT 500X?

Moguće je povezati Carplay sa vašim Fiat 500X preko USB-a ili Bluetooth-a. Kao što vidite, veza može biti ožičena ili ne. Za Bluetooth, moraćete da:

- Uključite Bluetooth na svom pametnom telefonu, učinite ga vidljivim tako da ga detektuje konzola automobila

- Izaberite Bluetooth svog uređaja na ekranu svog Fiat 500X i uspostavite vezu unošenjem sigurnosnog koda naznačenog na oba uređaja (konzola, telefon)

- Na kraju, prihvatite deljenje ekrana sa svojim telefonom

Ovo su koraci koje treba slediti da biste instalirali sistem. Kao što je pomenuto, Carplay se takođe može povezati preko USB-a.

Postupak u ovom slučaju ostaje isti. Samo ovoga puta to neće biti Bluetooth, već povezivanje kabla sa vašeg punjača na konzolu automobila.

Bilo bi nemoguće govoriti o udobnosti automobila danas bez pozivanja na Carplay. Ako ne znate mnogo o tome, evo svega što treba da znate o njemu i kako da ga instalirate. Koristite Carplay u svom Fiat 500X i imaćete još jedno iskustvo vožnje u kome ćete sigurno uživati.